avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Pasi de urmat dupa ce ITM stabileste - accident de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Pasi de urmat dupa ce ITM stabileste - accident de munca

Buna ziua,
in cadrul unitatii noastre a avut loc in luna septembrie un eveniment in urma caruia un angajat s-a accidentat. Angajatul a beneficiat de indemnizatie pentru incapacitate de munca potrivit certificatelor medicale: primele zile cod 06-urgenta medico-chirurgicala platita 100%, iar urmatoarele zile cod 01- boala obisnuita, platita 75%.
Evenimentul a fost declarat la ITM, iar ITM-ul a stabilit in luna octombrie ca evenimentul este accident de munca.
Avand in vedere faptul ca angajatul a beneficiat de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca coduri 06 si 01 si nu 03 - accident de munca, va rog sa imi spuneti care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmam in calitate de angajator. Trebuie recalculata indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca? Daca da, in baza caror documente? Este necesara modificarea certificatelor medicale?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ADIAHN , utilizator 11:41, 31 Octombrie 2012
Luati legatura cu medicul specialist de medicina muncii cu care angajatorul are (sau ar trebui sa aibe) contract.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
ionion2000, utilizator
Presupun ca a fost stabilit caracterul de accident de munca de catrea comisia de cercetare din unitatea dumneavoastra iar ITM-ul a avizat dosarul de cercetare. In mod normal dupa avizare se completeaza FIAM-ul care la fel se avizeaza si inregistreaza la ITM apoi cu un exemplar din procesul verbal de cercetare si un FIAM se merge la Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale care este asiguratorul in cazul accidentelor de munca. Asa ca luati legatura cu asiguratorul (Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale) si vedeti cum procedati pentru a regla plata corecta a incapacitatii de munca.
Decontarea platii incapacitatii de munca revine CNPAS, va vor spune ei cum procedati.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
inspectorSSM, utilizator
ionion2000 a scris:
"Luati legatura cu medicul specialist de medicina muncii cu care angajatorul are (sau ar trebui sa aibe) contract."

In urma cu ceva vreme, v-am rugat sa participati la discutie, numai daca aveti ceva concret de mentionat, pentru a nu aburi utilizatorul.
Nici de data aceasta nu va sterg mesajul, deoarece vreau sa aflu de la dvs. raspunsul pe care l-ar putea da un medic specialist de medicina muncii. Cunoasteti raspunsul ? Va puteti inspira din comentariul inspector ssm.
Va multumesc pentru raspuns.
Am fost la Casa Judeteana de Pensii in cadrul careia functioneaza un birou ”Accidente de munca si boli profesionale”, unde mi s-a explicat ca certificatele medicale trebuie corectate de catre emitent cu codul 03, dupa care trebuie recalculata indemnizatia pentru incapacitate de munca.
Va multumesc pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical accident de munca rrramor rrramor Buna ziua, Speta: am un angajat care in luna februarie a suferit un accident. Din 11 februarie - 29 februarie a primit concediu medical din spital - cat ... (vezi toată discuția)
Circulatie documente in caz de accident floriontehnic floriontehnic situatie:accident de traseu.lucratorul se prezinta la medic (la ora 06.20);i se da cod indemnizatie 06(urgenta medico-chirurgicala);i se elibereaza certificat ... (vezi toată discuția)
Accident de munca sinteanoana sinteanoana Buna ziua, sotul meu lucreaza la o firma unde se asambleza tractoare si a avut un accident de munca luna trecuta, i-a cazut un sasiu de tractor pe un picior ... (vezi toată discuția)