avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale taxarea proprietatii
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

taxarea proprietatii

cum se taxeaza o proprietate la circa financiara, mai clar locuiedc cu parintii, am cumparat un apartament prin credit prima casa, de la soacra avem in coproprietate 3/4 din apartament, iar la tara avem un contract de intretinere in schimbul casei dar dupa moartea proprietarului
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
ceaunica, utilizator
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 16:31, 27 Octombrie 2012
casa din 2012 este cumparata prin programul prima casa, se incadreaza la credit in baza legii 114/1996, in ce articol se specifica acest lucru?

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
ceaunica, utilizator
Art. 284, pct. 13, din Codul fiscal, legea 571/2003, privind facilitati pt persoane fizice.

13) Impozitul pe clădiri nu se datorează pentru clădirea unei persoane fizice, dacă:
a) clădirea este o locuinţă nouă, realizată în condiţiile Legii locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; sau
b) clădirea este realizată pe bază de credite, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investiţiilor pentru realizarea unor lucrări publice şi construcţii de locuinţe, aprobată cu modificări prin Legea nr. 82/1995, cu modificările şi completările ulterioare.

Problema este in contractul incheiat ce scrie?
Dar parerea mea este ca la banca trebuia sa mentioneze daca se incadreaza in aceasta lege sau nu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
gmancila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea a 2 proprietati personale doina62 doina62 Buna ziua. Doresc sa stiu ce impozit platesc pentru apartamentul in care locuiesc si casa parinteasca pe care am cumparat-o cu contract de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Impozit locuinta fara a avea domiciliul acolo ioana_cernea ioana_cernea Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, cu o informatie. Daca detin 2 locuinte dar nu locuiesc la nici una din adrese, cum se calculeaza majorarea de impozit ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri bveronica bveronica buna ziua am construit o casa la care urmeaza sa se faca receptia si sa se stabileasca impozitul aferent, in urma unui act de vanzare cumparare de ... (vezi toată discuția)