cum se taxeaza o proprietate la circa financiara, mai clar locuiedc cu parintii, am cumparat un apartament prin credit prima casa, de la soacra avem in coproprietate 3/4 din apartament, iar la tara avem un contract de intretinere in schimbul casei dar dupa moartea proprietarului
Art. 284, pct. 13, din Codul fiscal, legea 571/2003, privind facilitati pt persoane fizice.
13) Impozitul pe clădiri nu se datorează pentru clădirea unei persoane fizice, dacă:
a) clădirea este o locuinţă nouă, realizată în condiţiile Legii locuinţei nr. 114/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; sau
b) clădirea este realizată pe bază de credite, în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 19/1994 privind stimularea investiţiilor pentru realizarea unor lucrări publice şi construcţii de locuinţe, aprobată cu modificări prin Legea nr. 82/1995, cu modificările şi completările ulterioare.
Problema este in contractul incheiat ce scrie?
Dar parerea mea este ca la banca trebuia sa mentioneze daca se incadreaza in aceasta lege sau nu.
Impozit cladiri
bveronica
buna ziua
am construit o casa la care urmeaza sa se faca receptia si sa se stabileasca impozitul aferent,
in urma unui act de vanzare cumparare de ... (vezi toată discuția)