avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire

Buna ziua!
Am avut un card de credit pt care mi-a fost reziliat contractul la inceputul anului 2009. De atunci am primit vreo 2 scrisori si atat. Anul trecut am fost contactata de executorul bancii, am platit o suma, apoi iar n-am mai putut sa platesc. Luna trecuta, angajatorul meu a primit o notificare de poprire, din partea unui birou de executare, fara decizie din partea vreunei instante. Mi-au oprit o treime din salariu. Cand se considera prescrisa o datorie?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
monicastefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 13:17, 26 Octombrie 2012
Cu acea plata ati intrerupt termenul de prescriptie, poprirea e legala.
Contractele de credit bancar sunt titluri executori si nu mai este nevoie de o hotarare judecatoreasca pentru a se institui masuri de executare silita. Acest subiect a mai fost dezbatut in forum.
Cu privire la termenul de prescriptie, in cazul dumneavoastra se considera ca curge de la data cand ati facut ultima plata, prin aceasta ultima plata v-ati recunoscut datoria. Termenul general de prescriptie este de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, prin 2009 am luat un credit de 5000 de euro de la ... Cosmin061980 Cosmin061980 Buna ziua, Prin 2009 am luat un credit de 5000 de euro de la banca. am platit vreun an si apoi nu am mai putut face platile. Banca (cred ) a cerut ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita degetel1 degetel1 Executare silita Groupama asigurari Buna ziua In 2008 am luat un credit cu buletinul la care am platit 1 an si cateva luni dupa care nu am mai reusit sa-l ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica termenul de prescriptie coraina80 coraina80 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu o nelamurie. Pentru un card de credit, ultima rata a fost achitata in Nov 2008 si intre timp datoria a fost ... (vezi toată discuția)