avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate farmacie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate farmacie

Am nevoie de ajutor!!!
M-am angajat recent ca si economist la o farmacie. Spre surprinderea mea, contabilitatea se tine pe hartie, si nu pentru ca nu ar exista un program de contabilitate platit, ci din cauza problemelor de armonizare dintre programul de contabilitate si programul de gestiune a marfurilor.
Problema ar fi cam asa:
-exista un depozit unde intra pe parcursul unei luni cam 500 de facturi;
-exista patru puncte de lucru;
-se lucreaza cu CNAS.
As dori daca se poate sa primesc un sfat in legatura cu posibilitatea transpunerii contabilitatii de pe hartie pe calculator.
Multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 15:47, 26 Octombrie 2012
Am mentionat ca exista un program de gestiune a farmaciei, unde intra facturile de la furnizori, se face pretul de vanzare cu amanuntul, dar nu imi da posibilitatea de a exporta aceste date.
Si nu ar avea rost sa mai introduc factura cu fiecare punct continut atata timp cat stocurile exista in programul de gestiune.Si e ok si cu analiticele, pentru ca la asta m-am gandit si eu, dar in conditiile in care exista 4 puncte de lucru, plus depozit si pe deasupra avem si doua cote de TVA, as avea nevoie de niste sfaturi care sa imi usureze munca.
Ma gandesc ca in momentul lucrului cu atatea gestiuni sa nu dea programul vreo eroare.
Daca nu raman la a tine contabilitatea la mana in secolul tehnologiei.:)
Orice program de contabilitate poate fi adaptat sau imbunatatit. Luati legatura cu firma care a pus la dispozitie acest program pentru a va inlesni aceasta posibilitate. Nu exista "nu se poate". Si nici cu "munca la cooperativa in zadar" nu sunt de acord. V-am explicat ca este vorba aici si de declaratia 394. Pe aceasta nu o poate genera programul de contabilitate?

Referitor la punctele de lucru si analiticele pe fiecare dintre acestea, pot sa fac urmatoarea remarca. Programul nu va da erori, atata timp cat creati si gestiuni separate pentru fiecare farmacie. Numai daca "incurcati" Dvs. analiticele. :) Va spun aceasta din experienta proprie. Am tinut evidenta contabila la 6 puncte de lucru si nu au fost probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invoice cu valoare zero croitoru raluca croitoru raluca buna ziua am primit un invoice de la un furnizor din UE cu valoare zero. bunurile primite gratuit reprezinta monstre pentru expozitie nefuntionale . cum ... (vezi toată discuția)
Gestiune en-gros adrianabresug adrianabresug buna ziua ,va rog sa imi spuneti daca e corect tinuta evidenta la o gestiune tinuta la pret furnizor . receptie la pret furnizor 371=401-1000 lei vanzare ... (vezi toată discuția)
O societate, doua puncte de lucru ContSters95887 ContSters95887 Pentru o societate cu doua puncte de lucru contabilitatea se tine separat pentru fiecare punct de lucru in parte? Stiu ca nir se face pentru fiecare in parte, ... (vezi toată discuția)