avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... fostul sot imi face probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

fostul sot imi face probleme

Suntem divortati de cand fiica noastra avea un an.
De atunci nu si-a manifestat niciodata interesul fata de fiica ce mananca, unde doarme, etc..
Eu am fost o mamica ocupata sa-mi cresc fetita mare asa ca nu am avut timp de relatii cu persoane de sex opus.
De 6 luni am intalnit pe cineva si am inceput o relatie serioasa.
fetei ii este dificil - a fost invatata sa fim doar noi doua, insa incet incet vom trece si peste asta.
Problema este tatal ei-fostul meu sot.
Nu ma lasa in pace.
Ma ameninta cu dosare penale?!
A facut o plangere la protectia copilului (in care nu stiu ce a scris) si maine un politist imi va interoga fata la scoala....
Ne hartuieste pe amandoua, si nu mai avem liniste.
Stiu ca sunt atatea mamici care si-au refacut viata si nu le-a luat nimeni fetita, insa el se straduieste sa faca asta .
El a facut dreptul la IDD , ceva stie cu siguranta, dar cred ca incearca sa ma intimideze.
Ce pot eu sa fac ca sa nu ne mai sufle in ceafa mereu?
Nici fata mea de 12 ani nu are mai multa apreciere pt el decat mine, deci nu as actiona impotriva vointei ei, dar fostul ne face viata un iad.
Dati-mi un sfat, cum sa procedez ca sa am si eu o viata??

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 16:00, 28 Ianuarie 2009
Cred ca este o incercare a sotului dumneavoastra de a va intimida asa cum ati spus si dumneavoastra, pentru ca altfel nu vad de ce actioneaza in felul acesta.
De facut dupa atatia ani nu stiu ce ar mai putea face.
De fapt ce doreste el acum. Vrea sa va ia copilul?.........Pe ce motive?..Va ameninta cu dosare penale nu cred ca are nici o sansa daca dumneavoastra nu ati savarsit nimic ilegal....A depus o plangere la protectia copilului referitoare la ce... ar trebui sa fiti instiintata si dumneavoastra cu privire la continutul acesteia....de ce anume se plange ca nu aveti grija de copil sau...
Din pacate nu aveti ce face pentru al putea opri el este liber sa se planga la autoritati daca considera ca ceva nu este in regula si depinde daca aceste lucruri le poate si dovedi...
In caz contrar nu are ce face..
Abia în momentul în care va constata că vă poate face rău va deveni şi mai insistent. Dacă nu aveţi niciun temei să vă adresaţi instanţei (şi, deocamdată, din cele expuse, nu aveţi), ignoraţi-l. Va mai face o plîngere, va mai da un telefon-două, după care, inevitabil, constatînd că nu are nicio şansă să obţină vreun rezultat care să-l determine să creadă că vă face vreun rău, se va sătura de acte fără finalitate.

Faptul că vă ameninţă cu dosare penale nu constituie o infracţiune. După cum nici plîngerile pe care le face la autoritatea tutelară nu sunt încălcări ale legii. Singurul mod în care puteţi reacţiona este indiferenţa. Care, sigur, îl va irita o vreme.
Nici pentru faptul ca ne suna noaptea, cand pe mine cand pe fata, sa se invite in vizita la orele 22,desi are progr de vizita stabilit de multa vreme nu e hartuire?
Cum pot sa il fac sa o respecte?
In ce conditii poate fi interogat un minor de un politist?
Urmati sfatului lui Themis.
Din experienta mea, "inversunatii" obosesc dupa un anumit timp. Si, culmea, mai dispar si definitiv din peisaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat carmen_adela carmen_adela Sunt o mamica in varsta de 25 de ani. Fetita mea are 3 ani si aproape 8 luni. Am fost casatorita cu tatal ei din 2003 pana in mai 2007 ... (vezi toată discuția)
Prezenta obligatorie a ambilor parinti la psiholog Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Mi-a fost incredintata fetita prin hotarare judecatoreasca.Exista un program de vizitare,pe care fetita nu vrea sa il respecte datorita faptului ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Ce putem face pentru o viata linistita? diana lazar diana lazar Am mai pus o intrebare la aceasta sectiune si intr-unul din raspunsuri am fost informata ca tatal are dreptul sa isi viziteze copilul minor desi la divort nu a ... (vezi toată discuția)