avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA Obligatoriu sa aiba cont deschis la banca?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA Obligatoriu sa aiba cont deschis la banca?

Buna ziua.Sunt nelamurita total.Un PFA care este inregistrat in registrul operatorilor intracomunitari si este declarat ca fiind platitor de TVA trebuie sa aiba neaparat cont pe PFA la banca sau e bun si un cont pe persoana fizica?PFA-ul nu va avea de platit TVA dar asa i s-a cerut fiindca s-a declarat in registrul op intracomunitari.Suntem in dilema mare.Contabila zice ca ar fi bine ptr ca in caz ca va fi control sa vada de unde vin veniturile.Aia de la banca ne spune ca nu putem retrage banii din cont ptr ca nu avem voie .Ne confunda cu pers.juridice adica cu SRL-urile care au o alta lege a contabilitatii?Noi suntem cu contabilitate in partida simpla.Ce e adevarat si ce nu?Ptr ca contabila noastra se pare ca e in necunostinta de cauza?!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:50, 26 Octombrie 2012
Trebuia ca in momentul autorizarii ca pfa sa va deschideti cont separat pe pfa si nu mai aveati acum probleme. Nu va ganditi ca numai la firme se aplica acest principiu, chiar daca aveti de tinut contabilitatea in partida simpla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa nou infiintata antispam antispam Buna ziua. Mi-am infiintat de curand o PFA cu norma de venit. Am fost la registrul comertului si la finante. Dupa ce primesc decizia de impunere de la ANAF, ... (vezi toată discuția)
Plata facuta in 2010, insa factura este in 2011 - cum inregistrez? aniela parvu aniela parvu Buna ziua, Am platit in avans in decembrie 2010, iar marfa mi-a venit in transe in februarie si aprilie. Eu am inregistrat cheltuiala in 2010, trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Completare rjip pentru pfa Mark68 Mark68 Buna ziua, Am si eu o nelamurire referitoare la completarea RJIP ,si anume: -am un PFA platitor de TVA care preseaza servicii in spatiul intracomunitar cu ... (vezi toată discuția)