Buna ziua,
Daca semnez un contract de munca pe o perioada nedeterminata/determinata, a doua sau a treia zi pot sa inchei contractul respectiv fara nici un fel de obligatie fata de compania respectiva?
Va multumesc!
In primul rand nu este contract colectiv de munca, este contract individual de munca.
In al doilea rand, c.i.m poate inceta din mai multe motive, dar privitor strict la intrebarea dvs., la initiativa salariatului nu sunt decat: demisia fara preaviz in cazul nerespectarii de catre angajator a obligatiilor asumate prin c.i.m si notificarea in perioada de proba (prerogativa pe care o are si angajatorul).
Se mai poate inceta c.i.m si cu acordul partilor, caz in care nu trebuie sa stati in preaviz, doar ca in acest caz trebuie sa cadeti la invoiala cu angajatorul dvs. privind data incetarii c.i.m.
Da, se poate inceta un c.i.m. in doua - trei zile de la data inceperii activitatii .. in acest sens, sunt incidente prevederile art.31 alin.3 C.mun., si anume: Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Demisie fara preaviz
adaa25
Buna ziua,
Sunt angajata la o firma de o luna, ma aflu in perioada de proba, iar saptamana trecuta le-am spus ca vreau sa plec. Eu as fi vrut sa inchei ... (vezi toată discuția)
Preaviz
Corina Andreea
Bună ziua, dacă contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, în cazul în care îmi dau demisia trebuie să stau în preaviz?
Mulțumesc. (vezi toată discuția)