Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa scot o persoana,sau mai multe, de la cheltuielile comune?Fiica-mea,fiind studenta, sta in chirie in alta localitate.Dar nu sta decat 3-4 zile intr-o saptamana. In weekend-uri si vacante vine acasa. Asa ca eu platesc la intretinere in 2 locuri pentru ea. De asemenea sotul e sofer si pleaca cu saptamanile. Ce pot sa fac, legal, ca sa nu mai platesc pentru fiica-mea de 2 ori si pentru sot cat e plecat? Va rog sa-mi spuneti legea si eventual articolul in baza carora pot sa-i scot de la cheltuielile comune. Am citit Legea 230 dar nu am gasit nimic. Daca cineva ma poate lamuri il rog foarte mult sa o faca. Va multumesc.
Nu sunt avocat de meserie, dar va pot spune cum se face la noi in bloc.
Cei ce lipsesc din bloc cel putin 15 zile calendaristice, sunt scutiti de cheltuielile calculate functie de numarul de persoane. Din cate stiu, este o hotarare a adunarii generale a asociatiei noastre de proprietari. Astfel de hotarari exista in foarte multe blocuri. Trebuie sa va interesati la administratie, respectiv la presedintele de bloc, daca asociatia dv. a votat o astfel de hotarare in adunarea generala a proprietarilor.
Legea 230/2007
Art. 17. -
(1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;
Situatia dv este atipica... despre lege, vi s-a raspuns, dar mai este si AGA,care are tocmai latitudinea sa hotarasca in astfel de situatii.Vecinii sunt oameni, se pot lua si hotarari care sa tina seama de situatii speciale, ca a dv: lipsa membrilor familiei, poate in sensul de a va scuti din cand in cand de o perioada de plata. Amiabil. Eu as fi de acord si chiar as pleda in favoarea unei astfel de solutii. Incercati, nu este nimeni obligat sa aprobe, dar ce frumos ar fi daca s-ar realiza!
nu mai ..apelati atata la hotararile adunarii generale..exista lege si ea nu se discuta,iar activitatea asotiatiei se conduce dupa ce scrie in statutul asociatiei.Modificarea statutului se face in conformitate cu legislatia in vigoare,si se definitiveaza prin hot judecatoreasca...asa ca orice hotarare in afara legii si a statutului nu poate fi legala
Pentru a fi trecut cu persoane,trebuie o hotarare a comitetului executiv,care pe baza unor documente adauga sau scade persoane. In rest asta demonstreaza cum sunt conduse asociatiile..cat de mult se cunosc legile ..si cat abuz exista..
nu inteleg cum,daca legea dispune clar...maimult de 15 zile..cum poate fi modificata de o hotarare a catorva proprietari..corecti?