elenida mihai a scris:
PENTRU D-NA GABRIELA PINTEA
Sunt nascuta in sept.1955.am 31ani si 45 luni stagiu de cotizare si 53 ani si 4 luni varsta.Nu am grupa.Cand ma pot pensiona anticipat partial?Este valabila anexa 3 din Legea 19/2001?
1. Doamna, in primul rand va rog frumos sa cititi Regulamentul de postare; daca intrati in discutii in contradictoriu cu unul dintre moderatorii forumului, puteti primi avertisment si nu asta va intereseaza pe dvs. De asemenea, cand aveti o intrebare de pus, va rog sa o formulati dvs., in sensul deschiderii unui topic.
2. Din cate imi amintesc, ati mai pus o intrebare in cadrul unui alt topic, deschis de altcineva, iar eu v-am rugat sa-mi dati cateva date. Nu puteti sa aveti 31 de ani si 45 de luni stagiu, dar daca aveti 31 de ani, aveti si stagiul complet de cotizare, care in martie 2009 este de 27 de ani.
3. Potrivit anexei 3 a Legii 19/2000, opinia mea este ca puteti beneficia de pensie anticipata partiala de la 53 ani si 6 luni (martie 2009).
4. Va rog sa cititi raspunsul pe care l-am dat doamnei care avea aceeasi problema cu a dvs., in cadrul topicului unde ati scris prima data.
Am incercat sa explic ca raspunsurile date de casele de pensii se datoreaza contradictiei dintre art. 41 din Legea nr. 19/2000 si anexa 3 a aceluiasi act normativ. Ati punctat foarte bine si prevederile din Ordinul 340/2001.
Consilier juridic,
Gabriela Pintea