avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... CMI transfer catre PF
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

CMI transfer catre PF

Va salut,
Intrebarea mea survine in urma vanzarii masinii mamei mele, care are infiintat un cabinet medical stomatologic (CMI), unei persoane fizice.
Masina 2003 a fost initial achizitionata pe leasing iar dupa achitarea lui s-a inmatriculat (2007) in continuare pe cabinet insa, in CIV masinii a 2 a persoana propietar apare numele mamei mele PF fara nici un detaliu legat de CMI iar pe talonul masinii apare la detinator Cabinet Stomatologic numele mamei si adresa.

Acum persoana PF care a cumparat masina vrea s-o imatriculeze si s-o ia in evidenta la organul fiscal al carui teritoriu locuieste dar i-ar fi comunicat ca mama trebuia sa emita factura lucru pe care din cate stiu nu poate fiind un cabinet medical. Ea nu are decat un chitantier, factura nu a emis niciodata.

Intrebarea este: trebuie emisa factura pentru vanzarea masinii si daca da cum se face acest lucru neavand program sau ce este necesar emiterii unei facturi?

Mai mult cand am fost sa scoatem certificatul de atestare fiscala nu ne-a cerut nici un talon ci doar buletinul si cartea de identitate a masinii.

Multumesc anticipat pentru un raspuns complet.

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare cactusul cactusul Fiind neplatitor de TVA, am avut achizitii intacomunitare inca de anul trecut (2009). Trebuia sa depun vreo declaratie pentru acest lucru? Daca da, ce ... (vezi toată discuția)
Leasing lisandraa lisandraa buna ziua problema mea este:am facut contract de leasing pe societate si acum am primit ultima factura de la rci leasing.vreau sa trec masina pe persoana ... (vezi toată discuția)
Cmi -plati facute la furnizori cactusul cactusul Am o nedumerire si as vrea sa primesc un raspuns foarte clar. Daca la un cabinet stomatologic (CMI) se poate sa se treaca in registrul de incasari si plati o ... (vezi toată discuția)