avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce drepturi am
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce drepturi am

buna ,am si eu o intrebare ...mama mea este casatorita de 18anii timp in care a construit o casa la care are doar rol pe 400mp din 2500mp restul fiind pe numele soacrei..ce drepturi are maama si fiul ei?daca actele sant pe numele soacrei dupa dec acesteia pot fii acesteia sa vina la succesiune sau mama poate dovedi in vreun fel ca e casa ei?ce demersuri se fac?
Cel mai recent răspuns: brandoza2004 , utilizator 18:36, 8 Noiembrie 2012
Daca Casa apartine mamei dvs este a ei, insa daca restul de pamant apartine soacrei , la decesul acesteia vin la mostenire copii acesteia, inclusiv Sotul dvs. Mergeti cu actele la un avocat sau notar sa va lamureasca.
Mama are dreptul numai la ceea ce detine in proprietate cu acte.
problema e ca singurul act loa casa ar fi rolul de la primarie si atat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte si case lazarandrey lazarandrey pentru mai bine de 8 ani mam ingrijit de un unchi care statea la tara ,acesta trebuia sa imi lase casa si bunurile iar in iunie acesta a murit la 57 de ani nu ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Mostenire maria1956 maria1956 Terenul pe care este construita casa parintilor mei este mostenit de tata iar casa este construita in timpul casatoriei cu mama.Ce mi se cuvine mie la ... (vezi toată discuția)