avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere SRL cu datorii la stat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere SRL cu datorii la stat

Buna ziua.
Am urmatoarea problema: sotul meu are un SRL cu un capital social de 200 lei. Firma a functionat pana in anul 2007 cand nu a mai putut face fata datoriilor.Mentionez ca firma nu are nici un bun cu valoare mare in patrimoniu.
Problema e urmatoarea: nu si-a mai depus situatiile financiare din septembrie 2007. Are datorii de vreo 30.000 la stat (cu amenzi incluse). A primit somatii ca se incepe procedura de executare silita pentru stingerea obligatiilor.
Cum se poate "scapa" de aceasta firma? Daca este SRL raspunde doar in limita a 200 ron sau va fi nevoit sa raspunda cu bunurile personale?
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: anamaria01 , utilizator 18:44, 31 Ianuarie 2009
Daca deschide Administratia procedura de faliment se complica lucrurile.
dizolvare pe cale voluntara cu datorii la stat nu se poate deoarece ORC cere certificat de atestare fiscala de la finante fara datorii la stat...ar mai fi o solutie dizolvare introdusa de ORC pe cale instantei judecatoresti pe motiv de nedepunere a bilantului mai multi ani consecutivi la ORC, procedura este insa de durata si se procedeaza mai intai la lichidare judiciara si abia pe urma dizolvare numai ca aici ar fi problema datoria la stat...in sensul unui impediment in a se radia efectiv firma.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma pentru nedepunerea bilantului 3 ani la registrul comertului. help! ContSters139294 ContSters139294 Buna ziua, In dec. 2005 am infiintat un srl cu asociat unic pe care am \"abandonat-o\" in voia sortii luna urmatoare. Firma nu a vandut nimic si nu are ... (vezi toată discuția)
Radiere firma help! bialuca1978 bialuca1978 Am o mare rugaminte daca ma puteti ajuta Problema mea este in felul urmator: am o firma a carei activitate este suspendata incepand cu ianuarie 2008. Am depus ... (vezi toată discuția)
Radierea din oficiu a unei firme dizolvate - lichidate voluntar... geniest geniest Am un SRL care are hotarare de dizolvare-lichidare voluntara de anul trecut. La finante nu apare cu datorii catre buget sau terti. In ce conditii poate radia ... (vezi toată discuția)