avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie de intretinere minor

Buna ziua. Care este procedura legala de a recupera retroactiv pensia alimentara a minorului,,mentionez ca tatal minorului a fost obligat printr-o hotarare judecatoreasca la plata unei sume de 1000 ron lunar reprezentand pensie alimentara,,din anul 2009,lucrand in strainatate,,nu a mai achitat decat jumatate din suma,,exista o cale legala in a recupera diferenta de bani retroactiv din anul 2009 pana in prezent? Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 15:48, 27 Octombrie 2012
Hmm, destul de complicata speta. Nu a intervenit prescriptia pentru sumele din 2009 pentru ca el totusi a platit o parte din suma, deci da, puteti incepe executarea silita si impunerea unei popriri pe venituri.

Trebuie sa stiti ca poporirea se poate pune pe maxim 1/2 din venitul net. Daca 500 lei reprezinta 1/2 din venitul net nu mai puteti sa puneti poprire pe mai mult.
la data stabilirii cuantumului pensiei de intretinere,,el avea un salariu de 1250 euro,,acum,,,din punct de vedere logic,,el este dator cu 500 ron lunar din 2009 pana in prezent,,,nu?
Nu, din punct de vedere legal, el datoreaza pensia pentru 2011 si 2012. Pentru ca se va considera ca plata ulterioara acopera un debit anterior.

Adica daca avea obligatia de a plati din ianuarie 2009 cate 1000 de lei si a platit in ianuarie doar 500 lei, inseamna ca plata de 500 de lei din februarie nu reprezinta o parte din pensia de intretinere pe februarie ci completarea pensiei din ianuarie și tot asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum datorii executate - studiu de caz mamalui matei mamalui matei Va rog frumos sa ma ajutati sa imi calculez care sunt sumele ce pot fi retinute legal din salariul net. Va descriu urmatoarea situatie: Persoana ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara. anonim89 anonim89 Buna ziua, Incep prin a va spune ca am varsta de 21 de ani. sunt student anul 3 la una dintre universitatile din bucuresti la zi. tatal meu este divortat de ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentare meteorarlg meteorarlg Bun gasit. Va supun discutiei urmatoarea situatie. In anul 2007 am divortat de fosta sotie. Pentru copil a fost stabilita o pensie de 323 ron. Precizez faptul ... (vezi toată discuția)