avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura prin care se imparte o casa pe timpul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura prin care se imparte o casa pe timpul partajului

M-am mutat în chirie cu copilul meu minor după pronunţarea divorţului, fostul soţ stă în casa care este obiectul partajului. Fostul soţ pe baza contractului de vânzare cumpărare deţine un sfert din casa. Mă pot muta înapoi în casa până la terminarea partajului, fiindcă unde satu în chirie casa va fi văndută. Unde pot cere compartimentarea casei până la terminarea partajului? Pot să fac eu compartimentarea avânc trei sfret pe baza contractului de vănzare cumpărare?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
szenikop, utilizator
Cel mai recent răspuns: szenikop , utilizator 16:27, 30 Octombrie 2012
Compartimentarea casei, impartirea camarelor , cine unde va sta pana la pronuntarea partajului. Cine este in masura sa ma ajute?Procesul de partaj dureaza de 3 ani, si sunt nevoita sa ma mut in casa pana la pronuntarea sentintei. Fostul sot este destul de agresiv, de aceea ar fi bine sa putem delimita cine in ce camera sta. Omeneste nu se poate intelege cu el.
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
szenikop, utilizator
DA, acum m-am lămurit, vom putea vorbi aceeași ”limbă” și anume : ați putea promova o acțiune numită Ordonanță Președințială, bază- art.581-582 C.Proc.Civ, este o procedură specială, scurtă și rapidă (judecata se va face de urgență) prin care instanța de judecată poate dispune măsuri vremelnice (potrivite cazului dvs) necesitatea/urgența măsurii luate, vremelnicia măsurii etc etc Aplicarea acestei măsuri va fi doar vremelnică/limitată în timp, adică până la soluționarea fondului cauzei : partajarea.Atenție la căile de atac foarte scurte : 5 zile de la comunicare.Hotărârea pronunţată de către instanță este executorie, adică ea poate fi pusă în executare și fără somaţie ori trecerea unui anumit termen.
Acțiunea nu prezintă grad ridicat de cunoștințe juridice pt cei inițiați în ale justiției totuși, în opinia mea e necesar un BUN avocat.Vă doresc izbândă !
Multumesc pentru raspuns. Am incercat anul trecut evacuarea fostului sot cu ordin prezidential, insa a dus martori falsi ca nu e agresiv, desi am avut 5 hartii de la politie prin care se preciza ca am solicitat interventia organelor din cauza firii agresive, dar nu a fost luat in sema. Ziceau ca nu e urgenta, pot sa stau in chirie cu copilul minor, fiindca a trecut peste un an de la pronuntarea divortului. Nu am avut bani pentru angajarea unui avocat, asta a fost simplul motiv. Nu a fost acceptata cererea. Acum voi fi nevoita sa ma mut inapoi in casa , daca nu pot delimita partea lui si partea mea si a copilului o sa avem probleme. Legea nu ma ajuta , parca nici nu ar lua in seama ca e si un copil la mijloc. Pot sa spun ca legea nu ma apara nici pe mine nici pe copil, ci pe cei care mint cu nerusinare.
Ultima modificare: Duminică, 28 Octombrie 2012
szenikop, utilizator
1) contra declarațiilor ”mincinoase” ale martorilor puteați cere instanței sancționarea lor dovedind mărturia mincinoasă cu alți martori și învederând instanței sancționările (amenzile) Poliției și depunând la dosar copia P.Verbale de sancționare ;
2) pt lipsa de bani în a putea susține un proces : solicitați instanței scutire TOTALÃ de taxe potrivit legii în vigoare, depuneți o CERERE DE SCUTIRE totală motivată scurt și la obiect și dovedită cu o Adeverință de venituri de la Fisc.Instanța o va admite în următoarea ședință.
Asta cu delimitarea se intampla prin partaj daca respectiva casa e comod partajabila in natura.
Daca la cererea de reintegrare veti spune ca e agresiv, nu veti obtinere o sentinta favorabila.
Dupa si daca veti obtine reintegrarea, puteti sa reincercati sa-l evacuati.. sa cereti un ordin de restrictie si protectie.

Mai bine cautati altceva cu chirie si mai asteptati o solutie in procesul de partaj

Alte discuții în legătură

Intoarcere in fosta locuinta dupa divort ContSters256479 ContSters256479 Buna ziua! Am deschis divort anul trecut,am plecat cu fetita intr-un apart inchiriat imediat dupa o sapt,deoarece situatia devenea tot mai grea si aveam ... (vezi toată discuția)
Evacuare din casa la divort sorinm2009 sorinm2009 Am cumparat o locuinta cu 4 camere impreuna cu sotia mea. Sotia mea a decis sa divorteze, fara motiv intemeiat (nu exista motive serioase, probe, acuzatiile ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)