avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pentru o eroare de redactare a hotararii se da IARASI ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pentru o eroare de redactare a hotararii se da IARASI "drept de recurs"?

Buna ziua. Va rog, daca ma puteti ajuta: Am facut o cerere la tribunal pentru a rectifica o greseala de redactare facuta de catre grefiera, in cea mai importanta zi a mea, ultima infatisare. Ni s-a spus la depunerea acesteia ca, peste fix doua saptamani, mi se innapoiaza hotararea rectificata. Mentionez ca greseala era exact la numele societatii cu care m-am judecat, (adica lipsea o litera) insa acesta era scris corect in alte parti ale hotararii iar ADRESA SOCIETATII INTIMATE ERA OK. Am cautat raspunsul pe Tribunalul Bucuresti si, spre uimirea mea, rectificarea are drept de recurs.
Mai mentionez faptul ca, prin intermediul unei completari (cheluieli de judecata), avand o asa-zisa infatisare pentru aceasta, am pus si problema greselii grefierei. Judecatorul mi-a raspuns ca este in ordine, se rectifica, insa nu mi s-a spus nimic de recurs, acesta fiind valabil DOAR pentru completarea din ziua respectiva, unde sunt intru totul de acord.
DREPT DE RECURS LA O GRESEALA FACUTA DE GREFIERA? Adica.. toata bucuria de care am avut parte ca societatea intimata nu au mai facut recurs la hotararea initiala a fost in van? Ei au acum o noua sansa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:03, 28 Octombrie 2012
Nu curge un nou termen de recurs decat in ceea ce priveste rectificarea facuta, nu hotararea in intregul ei.
Incheierea prin care s-a indreptat eroarea materiala este supusa recursului ...
Codul de procedura civila:
Art. 281 ind.3
(1)Încheierile pronunţate în temeiul art. 281 şi art. 2811, precum şi hotărârea pronunţată potrivit art. 2812, sunt supuse aceloraşi căi de atac ca şi hotărârile în legătură cu care s-a solicitat, după caz, îndreptarea, lămurirea sau înlăturarea dispoziţiilor potrivnice ori completarea.

(2)Părţile nu pot fi obligate la plata cheltuielilor legate de îndreptarea, lămurirea sau completarea hotărârii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare sentinta definitiva pentru succesiune raducu23 raducu23 Care sunt conditiile pentru ca o sentinta definitiva si irevocabila pentru succesiune sa poata fi atacata? In cazul in speta, sora tatalui meu vitreg decedat, ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare incheiere de sedinta Nina1 Nina1 Buna ziua, In incheierea de sedinta s-au strecurat erori in sensul inexactitatii celor relatate in cadrul sedintei publice la termenul de proces si omiterea ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata in cazul somatiei de plata Cristianna Cristianna Buna ziua!Am avut un proces pe somatia de plata,noi fiind societatea creditoare.Instanta a admis cererea,a aprobat cheltuielile de judecata,dar cu toate ca la ... (vezi toată discuția)