Buna ziua. Va rog, daca ma puteti ajuta: Am facut o cerere la tribunal pentru a rectifica o greseala de redactare facuta de catre grefiera, in cea mai importanta zi a mea, ultima infatisare. Ni s-a spus la depunerea acesteia ca, peste fix doua saptamani, mi se innapoiaza hotararea rectificata. Mentionez ca greseala era exact la numele societatii cu care m-am judecat, (adica lipsea o litera) insa acesta era scris corect in alte parti ale hotararii iar ADRESA SOCIETATII INTIMATE ERA OK. Am cautat raspunsul pe Tribunalul Bucuresti si, spre uimirea mea, rectificarea are drept de recurs.
Mai mentionez faptul ca, prin intermediul unei completari (cheluieli de judecata), avand o asa-zisa infatisare pentru aceasta, am pus si problema greselii grefierei. Judecatorul mi-a raspuns ca este in ordine, se rectifica, insa nu mi s-a spus nimic de recurs, acesta fiind valabil DOAR pentru completarea din ziua respectiva, unde sunt intru totul de acord.
DREPT DE RECURS LA O GRESEALA FACUTA DE GREFIERA? Adica.. toata bucuria de care am avut parte ca societatea intimata nu au mai facut recurs la hotararea initiala a fost in van? Ei au acum o noua sansa?
Incheierea prin care s-a indreptat eroarea materiala este supusa recursului ...
Codul de procedura civila:
Art. 281 ind.3
(1)Încheierile pronunţate în temeiul art. 281 şi art. 2811, precum şi hotărârea pronunţată potrivit art. 2812, sunt supuse aceloraşi căi de atac ca şi hotărârile în legătură cu care s-a solicitat, după caz, îndreptarea, lămurirea sau înlăturarea dispoziţiilor potrivnice ori completarea.
(2)Părţile nu pot fi obligate la plata cheltuielilor legate de îndreptarea, lămurirea sau completarea hotărârii.