avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... drept executional penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

drept executional penal

Buna ziua,in domeniul executarii pedepselor se aplica principiul legii penale mai favorabile?
De exemplu pentru o persoana care a savarsit o infractiune in 2008,sentinta a ramas definitiva in 2011,iar executarea a inceput dupa ramanerea definitiva a condamnarii,dar intre timp s-a modificat legea 275/2005 in privinta cuantumului zilelor castigate prin instruirea scolara,in sensul reducerii acestuia.Se aplica prevederile legii 275 care erau in vigoare in 2008 care sunt mai favorabile condamnatului,sa cele de acum care sunt mai defavorabile?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:48, 28 Octombrie 2012
se aplica legea din momentul executarii .
legea 275/2006 si hg 1897 nu au nici o treaba cu data savarsirii infractiunii ci doar cu executarea pedepsei.
din momentul inceperii executarii pedepsei i se si aplica prevederile legii 275/2006 pentru ca aceasta este legea privind executarea pedepselor privative de libertate care a inlocuit mult mai valabila lege 23/1969

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulamentul de aplicare al legii 23/1969 big2shae big2shae Am nevoie dupa cum zice si titlul de regulamentul de aplicare al legii 23/1969 privind executarea pedepselor si nu reusesc sa il gasesc. Daca ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Schimbarea regimului melinaR melinaR Buna seara am si eu o intrbare daca judecatorul delegat si comisia nu schimba regimul de detentie poate cere instantei lucrul acesta dar nici instanta nu e ... (vezi toată discuția)
Zile castig pt. eliberare!!! sherezhada88e sherezhada88e Buna seara, am si eu o intrebare cine poate sa ma ajute va rog!!! Poti sa urmezi o scoala (liceu, facultate),in afara penitenciarului pt. ati mai reduce ... (vezi toată discuția)