avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere minori

buna seara am o problema legata de diurna. sunt sofer de tir pe zona scandinavia,la momentul de fata platesc o pensie alimentara de 600 roni pentru doi minori,am intentat proces fostei sotii pentru stabilire program de vizitare minori ca si intimpinare fosta sotie a facut cerere reconventionala cerind marirea pensiei alimentare instantza a cerut la firma la care activez venitul meu pe ultimele 6 luni ,inclusiv venitul ce reprezinta diurna,din care a rezultat k eu am primit diurna in luna martie 200 euro,in aprilie 1300 euro,mai 1477 euro,iunie 1300 euro iar salariul net in fiecare luna de 630 roni .din luna iulie pina in luna septembrie nu am realizat nici un venit ,instanta a stabilit ca eu ar trebuii sa platesc o pensie alimentara de 1000 roni pentru fiecare minor.incepind cu luna iulie,luna in care venitul meu a fost zero intrebarea mea este de ce a luat in calcul diurna atita timp cit aceasta reprezinta venitul meu pentru mincare si alte utilitati si mai ales faptul ca nu este un venit permanent.deci eu am realizat venit pe doar trei luni din sase si nu am avut continuitate in a reliza nici macar salariul minim pe economie
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:44, 28 Octombrie 2012
Instanta a incalcat flagrant legea. Daca mai sunteti in termen atacati sentinta. Instanta nu are dreptul de a lua in calcul diurna, incalca prevederile CPC.

Ati avut avocat, v-ati apărat?
multumesc .da am avut avocat dar cred ca nu a fost prezent la proces.da sunt in termen inca nu am primit hotarirea am vazut incheierea de sedintza am citito pe internet eu sunt in suedia dar la sfirsitul lunii in curs vin in tara.sincer mi-ati luat o piatra de pe inima si inclin sa cred ca la jud sectorul 5 se umbla cu alba neagra mai am un proces de partaj cu fosta sotie si se tot amina de vro doi ani.multumesc inca odata
Instanta a incalcat art. 409 din Codul de Procedură Civilă:

Art. 409
[...]
Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara corina.popa corina.popa Buna ziua! Asi dori sa stiu si eu daca puteti sa-mi raspundeti,daca in cazul unui divort solicit pensie alimentara sotului care este sofer,se ia in calcul si ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentara Claudita74 Claudita74 Buna ziua. O colega a divortat si pensia alimentara pentru fata s-a stabilit la 200lei. Dupa noua ani, fostul sot a terminat Academia Navala, a ajuns ofiter ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil swann_cta swann_cta Sunt casatorit de 6 ani si avem o fetita impreuna, vreau sa divortez din cauza neintelegerilor, precizez ca sotia nu vrea sa divortam,problema mea este ca ... (vezi toată discuția)