avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... avertisment de plata - factura restanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

avertisment de plata - factura restanta

Buna ziua.

Am o problema cu plata unei facturi orange neplatita de sotul meu din 2001 sau 2002 nu stiu exact (nu eram pe atunci impreuna). In ianuarie ne-a venit instiintare de la eos ksi ca avem de plata suma de 625 lei valoarea convorbirilor plus 1000 lei penalizari. In avertisment scria ca ni s-a mai trimis un avertisment in august 2008 in care ni se permitea numai plata celor 625 lei, eram scutiti de penalizari. Numai ca nu am primit acel avertisment (chiar nu l-am primit) si nici ei nu au trimis cu confirmare ca sa poata faca dovada ca noi l-am primit. Am sunat la ei sa ne faca o reducere ceva si le-am spus ca nu am primit acel prim avertisment. Reducerea este de la 1625 la 1250 lei, insa nu mi se pare normal sa platesc acea suma, avand in vedere ca acum 4 luni puteam plati numai 625 lei.

Daca platim numai suma convorbirilor, ei ne pot da in judecata, ne pot obliga sa platim acele penalitati? Exista "ceva rau " ce ne pot face (ma refer la procese sau... cine mai stie ce , ca nu am avut probleme cu legea niciodata, insa te surprinde orice in ziua de azi).

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Catalin Mihalache , Avocat 22:21, 5 Februarie 2009
buna ziua.

va multumesc pentru raspuns insa am cam intrat un pic in ceata dar in acelasi timp am gasit si o urma de speranta in ceea ce mi-ati spus.

deci ca sa clarific situatia, factura este din anul 2003. noi am platit in ianuarie 2009 suma aferenta convorbirilor urmand cxa sa vedem ce reusim cu negocierea penalitatilor.

daca nu mai platesc acele penalitati, ma mai pot da in judecata? s-au prescris sau nu?

va multumesc
Asteptati sa fiti chemata in judecata, penalitatile nu pot depasi suma de baza.
pi, astept eu sa fiu data in judecata, dar banuiesc ca pe langa suma penalitatilor care spuneti ca nu poate depasi valoarea facturii mai trebuie sa platesc si cheltuieli de judecata. deci nu cred ca e o solutie sa astept.

deci sunt obligata sa platesc acum si penalitatile dar nu mai mult de valoarea facturii.

multumesc
asa cum v-am scris si mai sus, revin si va precizez faptul ca nu mai puteti fi obligata la plata penalitatilor de intarziere.
Daca va da in judecata, cererea se va respinge si nu veti fi obligata la nimic, din contra veti putea solicita dvs. cheltuieli de judecata. Cererea se va respinge deoarece penalitatile de intarziere nu mai pot fi cerute, fiind prescrise.

Plata pe care ati facut in 2009, adica la 6 ani de la scadenta nu a repus in termen firma de telefonie sa va ceara si penalitatile de intarziere prin intermediul unei cereri de chemare in judecata. Toate pretentiile accesorii pretentiei principale fiind prescrise.

Asa ca nu platiti nimic, ati platit deja o datorie deja prescrisa, nu mai este nevoie sa platiti si penalitatile de intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)
Prescriere intrerupta bianca12 bianca12 As dori sa stiu daca o simpla notificare intrerupe prescriptia sau doar cererea de chemare in judecata (vezi toată discuția)
Factura orange neachitata in 2001! lorybebe lorybebe Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu o factura neachitata in termen emisa de Orange Romania in 2001 in valoare de 126.18 ron! Aceasta datorie a ... (vezi toată discuția)