Buna ziua!am obtinut o hotarare de majorare pensie minor de 150 eur/luna definitiva si irevocabila,iar fostul sot in timp de 8 luni de cand aceasta hotarare se pune in aplicare,adica din feb a trimis doar 300eur in mai multe etape,cate 100 eur,50 eur...in concluzie mai are 6 luni de neplata.Am facut plangere la Parchet si inaintat Politiei.Am fost chemata la politie unde am dat o declaratie si mai departe au transmis Autoritatilor spaniole pt ca fostul sot este rezident in Spania si locuieste acolo de 6 ani.Mi s-a spus la politie ca vor face Comisie Rogatorie in Spania.Va rog imi spuneti va fi acesta fortat sau determinat sa-i plateasca cele 6 luni restante de pensie alimentara minorului?este 1luna si 2 sapamani de cand am depus plangerea.Va multumesc,astept raspuns!
Cred ca ar fi bine sa luati legatura cu un avocat din Spania, eventual din localitatea unde lucreaza sotul, pentru a pune in executare hotararea din Romania. Mai puteti incerca la un executor judecatoresc poate va da sfaturi utile.
Abandon familial
irina1981
incepand cu 1 mai 2013,fostul sot nu mi-a mai platit pensia de intretinere a minorului,la care este obligat prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)