avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Buna ziua.La momentul actual,sunt divortata cu 2 copii minori in custodia mea,unul de 7 ani si unul care inca nu a implinit 2 ani.Daca tatal copiilor ar cere custodia comuna cand ar putea face asta si ce ar presupune acest lucru?Asta ar fi o intrebare.Problema este ca eu mi-am refacut viata si el tot timpul intervine sub diferite pretexte legate de copii in familia mea actuala.Daca face demersul pentru a cere custodie comuna,exista vreo sansa sa nu i se acorde si sa ramana acelasi program de vizite pentru copii?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adi_Dumitrescu , utilizator 11:56, 12 Noiembrie 2012
Am divortat anul trecut in iulie si tot atunci am primit si incredintarea minorilor.Mentionez ca cel cu care locuiesc acum nu este divortat,ci doar despartit in fapt si el are un copil minor care locuieste cu sotia sa in alt oras.
Aveti autoritate parinteasca unica(art.398 CC) sau art 397 CC?
am autoritate parinteasca unica
In acest caz, teoretic, ar trebui sa se judece ce s-a schimbat de la data hotararii anterioare pana azi, adica in intervalul de 1 an scurs, ca sa fie necesara schimbarea hotararii.
Faptul ca aveti o relatie nu e chiar relevant,daca va ocupati de copii si ei sunt bine ingrijiti.
De la data pronuntarii divortului si a hotararii privind incredintarea copiilor, s-a schimbat legislatia in domeniu, in sensul ca in prezent regula o reprezinta custodia comuna a parintilor.

Fata de aceasta modificare legislativa tatal ar putea sa incerce o actiune de stabilire o custodiei comune. Se va folosi inclusiv de existenta actualei dvs relatii, desi pt un judecator echilibrat acest lucru nu ar trebui sa conteze.

Solutia va depinde de probele care se vor face in dosar, fiind greu de dat o solutie sigura la acest moment.

Alte discuții în legătură

Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Divort 2009, rejudecare pentru obtinere autoritate parinteasca comuna merlin12 merlin12 Buna ziua, Fratele meu a divortat in 2009. In urma divortului, fosta sotie a ramas cu copilul (pe atunci legea nu dadea castig de cauza si tatilor) si cu ... (vezi toată discuția)