avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intoarcere executare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intoarcere executare

Am cumparat un imobil prin licitatie organizata de finante in baza unui titlu executoriu. Debitoarea a contestat titlul executoriu, si cererea a fost admisa, dar nu a solicitat suspendarea executarii. Licitatia a avut loc inaitea ca instanta sa admita contestatia. imobilul pe care l-am cumarat nu avea carte funciara eu l-am inscris in catea funciara imediat dupa cumarare. Dupa doi ani creditoarea solicita intoarcerea executari si solicita restituirea imobilului. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:14, 29 Octombrie 2012
potrivit art.518 cod pro. civ. de la data intabularii actului de adjudecare imobilul ramane liber de orice ipoteci sau sarcini, privind garantarea dreptului de creanta creditorii putandu-si realiza aceste drepturi numai din pretul obtinut
In primul rand, aplicabil in speta este Codul de procedura fiscala, in al doilea rand nu are nicio relevanta articolul citat de dvs.Nu este vorba de drepturi ale unui alt creditor ci de drepturi ale debitorului.
Jocandi Causa a scris:

i s-a desfiintat titlul executoruiu, i

Utilizatorul nu face vorbire despre hotararea care sa desfiinteze titlul executoriu
Oricum prin contestatie la executare nu se mai poate reveni asupra fondului cauzei,respectiv anulare titlu executoriu si asta la interval de 2 ani de la licitatie
Stimata dna inocenta,

Incerc din greu sa va respect, mai ales pentru varsta dumneavoastra inaintata. Nu imi dati insa nicio sansa sa fac asta. Va implor, lasati acest forum. Nu aveti habar despre ce vorbiti! Aici sunt oameni care chiar au nevoie disperata de ajutor si ii tot induceti in eroare cu sfaturile dvs pe langa subiect si uneori total gresite.

Nu exista niciun un termen de prescritptie de 2 ani, termenul general este de 3 ani. Este in termen.
De asemenea, s-a precizat clar ca s-a facut contestatie la titlu si a fost admisa. Este evident ca asta inseamna ca a fost anulat titlul executoriu.

Lasati-ne, va rog cu balmajelile dvs. Axati-va pe tricotat, poate gasiti si un forum de gen unde sa va impartasiti experienta aculumata in acel domeniu.

Toate cele bune,
ce spuneti de Art. 117 - Restituiri de sume (1) Se restituie, la cerere, debitorului următoarele sume• h) cele rezultate din valorificarea bunurilor sechestrate sau din reţinerile prin poprire, după caz, în temeiul hotărârii judecătoreşti prin care se dispune desfiinţarea executării silite. Art. 174 - Judecarea contestatiei (4) În cazul anulării actului de executare contestat sau al încetării executării înseşi şi al anulării titlului executoriu, instanţa poate dispune prin aceeaşi hotărâre să i se restituie celui îndreptăţit suma ce i se cuvine din valorificarea bunurilor sau din reţinerile prin poprire.cod pro. civ.
. in aceste articole nu se vorbeste de inapoerea bunului valoririca ci de contravaloarea lui

Alte discuții în legătură

Intoarcerea executarii bttb63 bttb63 Executare silita imobiliara efectuata de creditoare, finalizata cu emiterea actului de adjudecare. Debitorul formuleaza contestatie la executare in ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare admisa dupa adjudecare ContSters241638 ContSters241638 Sunt interesat de un apartament scos la licitatie in data de 18.04.2013, am sunat executorul si mi-a explicat pasii ce trebuiesc urmati si de asemenea ca nu ... (vezi toată discuția)
întoarcerea executãrii silite prin anularea titlului...bun imobil adjudecat...ºanse de câºtig Octavian Ganea Octavian Ganea Vă salut! Sunt avocat şi mă confrunt cu următoarea speţă în legătură cu care aştept părerile dvs.: În anul 2003 are loc o cesiune de părţi ... (vezi toată discuția)