avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE INTRETINERE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE INTRETINERE

Buna ziua,
Eu si sotia mea vrem sa facem cu parintii ei un contract de intretinere cu folosinta viagera.Cumnata mea(sora sotiei) vrea sa i se atribuie o singura camera din casa cu drept de folosinta si care sa apara in acest contract.Am auzit ca aceasta inseamna ca va avea o cota aparte,echivalentul unei suprafete de camera,si dupa decesul parintilor,atita timp cit traieste ea.
Noi devenind proprietari deplini(?)cum ramine daca noi am vrea sa vindem casa,existind,totusi, acest drept al ei ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 17:18, 29 Octombrie 2012
Daca veti constitui asupra acelei camere un drept de uzufruct viager (dreptul de a folosi camera pe toata durata vietii) in favoarea cumnatei, nu veti putea vinde imobilul fara acordul acesteia, chiar dupa decesul parintilor. Daca viitorul cumparator va dori sa pastreze aceasta sarcina asupra imobilului (sa-l cumpere cu tot cu dreptul de uzufruct), veti putea vinde fara a o afecta pe cumnata dvs. (dar va trebui si acordul ei).
Ultima modificare: Luni, 29 Octombrie 2012
narcisa_salbatica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate danaoz danaoz buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)
Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)