avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mama mea poate mosteni pensia bunicului meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mama mea poate mosteni pensia bunicului meu?

bunicul meu a decedat, bunica e inca in viata si a renuntat la pensia ei optand pt jumatate din pensia sotului, adica a bunicului decedat. fiica lor, mama mea, nu a lucrat niciodata, are un handicap de gradul 3, dar i-a fost taiata pensia de handicap, era de 31 de ron, in momentul de fata o intretine bunica. dupa decesul bunicei, e posibil ca fiica ei, adica mama mea, sa mosteneasca la randul ei pensia bunicului, adica a tatalui decedat? multumesc!
Cel mai recent răspuns: mmarcela , utilizator 10:02, 30 Octombrie 2012
pensia nu se mosteneste
Pensia este un drept personal care se stinge la data decesului beneficiarului ei, netransmitandu-se catre mostenitorii celui decedat in nicio situatie.
dar bunica a renuntat la pensia ei si a avut dreptul sa primeasca jumatate di pensia sotului, care chiar si injumatatita era mai mare decat cea pe care o primea ea inainte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul supravietuitor are dreptul la mostenirile ,,primite'' de sotia decedata??? C_CRISTINA C_CRISTINA In aceeasi casa locuiesc 2 familii: bunicii (din partea mamei), parintii si cei 2 copi majorii, casa apartinand bunicilor. Mama (fata bunicilor) moare. Nu se ... (vezi toată discuția)
Ignorarea testamentului whoisugrtc whoisugrtc Buna ziua, as dori sa va adresez cateva intrebari inainte de a trece la fapte. Situatia este urmatoarea: Bunicul meu a murit (in 2009), lasand un testament, ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas dupa bunic veteran? Maricica1986 Maricica1986 Buna ziua. O persoana cu handicap grad 1, poate mosteni pensia de veteran a bunicului decedat? De precizat ca nici bunica nu mai este in viata si nici nepoti ... (vezi toată discuția)