avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident Mihai Bravu cu Matei Voievod
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident Mihai Bravu cu Matei Voievod

Buna ziua.As dori sa aflu mai multe pareri in legatura cu vinovatia in cazul unui accident rutier.Ma deplasam din Pasajul Muncii catre Iancului.La prima intersectie cu Vatra luminoasa respectiv Matei Voievod,m-am incadrat pe banda pentru a intoarce la semafor.Am asteptat pe linia de tramvai pana cand am putut intoarce cu intentia ca imediat dupa statia de autobuz care se afla acolo,sa parchez masina.De pe Matei Voievod se face o alveola pentru banda speciala de dreapta cu semnul cedeaza.De acolo a iesit un domn fara sa se asigure si m-a acrosat in timp ce eu dadusem semnal dreapta pentru a ma incadra cat mai aproape de trotuar.Nu am apucat decat sa dau semnal ca m-am trezit cu domnul infipt in aripa mea dreapta spate.Domnul probabil a iesit in tromba de pe cedeaza mergand pe langa taxiurile parcate acolo si se astepta sa numai treaca nimeni pe soseaua Mihai Bravu.E si o florarie fix acolo pe colt daca va ajuta...cam in drept cu ea s-a intamplat totul.Ehhh si ca sa fie ziua frumoasa,politistul care a preluat cazul pleaca in concediu de maine iar inregistrarea de la camerele video din trafic va ajunge la dumnealui probabil peste cateva zile.Mi s-a spus ca o se ne cheme cand revine din concediu ca sa ne uitam impreuna la filmulet insa pana una alta as dori niste pareri.Pentru alte detalii va rog sa lasati mesaj si o sa incerc sa raspund cat mai clar.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: zts , utilizator 12:49, 30 Octombrie 2012
Dumneavoastra aveati prioritate, cel care venea de pe strada Matei Voievod s-a incadrat pe acea "bretea" (in fata la BCR) pentru a face dreapta pe Mihai Bravu are "Cedeaza trecerea".
Ati vrut sa parcati inainte de statia de autobuz, daca doreati sa parcati dupa statie nu va "intalneati" cu respectiva masina, nu? ;)
Nu nu,am vrut sa parchez fix unde se termina statia,ca incep niste parcari transversale,dar incercam sa ma incadrez si eu cat mai pe dreapta pentru ca aveam viteza foarte mica si semnal dreapta pus.Probabil daca as fi mers mai repede nu mai apuca sa intre in mine dar mie mi se pare de bun simt sa fac manevra asta cat pot de incet tocmai ca cei din spatele meu sa vada din timp...acum sa ma asigur si pentru cel care are cedeaza mi se pare cam greu in unele cazuri.De obicei merg preventiv chiar daca stiu ca am prioritate insa acum am presupus ca nu o sa iasa nimeni de pe drumul cu cedeaza direct in mine,mai ales ca e normal sa iesi mai incet de acolo ca sa ai vizibilitate si sa dai prioritate celor care se alfa deja in trecere pe acolo,deci ar fi putut evita toata treaba.
Este o portiune foarte "pacatoasa", masina care v-a lovit avea si o trecere de pietoni inainte sa intre in Mihai Bravu, trebuia sa fie foarte atent si viteza destul de mica, dar.....ghinion.
Oricum el este vinovat!
Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat sa imi raspundeti.Nu am mai avut accidente si nu prea stiam exact cum sta treaba,stiu regulile de circulatie dar stiu si ca acestea sunt interpretabile tocmai de aceea am vrut alte pareri,eu fiind subiectiva in cazul acesta.Ma gandeam ca el intrand in mine venind pe acea bretea,sa nu se considere ca am incercat eu sa schimb banda fara sa ma asigur.Nu mi-a dat prin cap sa ma uit si inspre cedeaza ala cand am dat semnalul.O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritate de dreapta? adyzone adyzone As vrea sa stiu cine are prioritate. Eu am urmat traseul sagetii rosii si m-am intersectat cu o masina la intersectia celor doua sageti (albastra si rosie). ... (vezi toată discuția)
Sancțiune accident AntoanelaC AntoanelaC Buna seara, am avut un accident cu victima si s-a dispus NUP. Accidentul s-a produs din culpa comuna cred eu, nu stiu. Am vrut sa la dreapta de pe banda a ... (vezi toată discuția)
Consider abuz decizia ag. de politie....... milanezzzul milanezzzul ........care prin decizia sa ma declarat vinovat intr-o situatie in care nu cred ca eram de vina. Ma deplasam cu auto de pe o strada catre intersectia care ... (vezi toată discuția)