avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actiune modificare program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actiune modificare program vizitare minor

Buna ziua,

As dori sa stiu daca e posibil sa schimb programul de vizitare minor, stabilit in favoarea tatalui care are dreptul de a lua minoral in varsta de 1 an si 9 luni de 2 ori pe luna, sambata si duminica cate 6 ore. Mentionez faptul ca hotararea a fost executorie din luna aprilie, tatal nefiind interesat pana acum de copilul sau, insa achitandu-se de obligatiile stabilite prin lege, respectiv 200 lei lunar pensie de intretinere. Minora nici nu il cunoaste, nestabilind pana in momentul de fata legaturi cu acesta.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dinescu , Avocat 11:20, 30 Octombrie 2012
Stimata doamna, daca doriti sa modificati strict programul de vizita, se poate inainta o actiune in instanta pentru aceasta, insa daca doriti sa ingraditi dreptul tatalui de a-si vedea copilul, chiar daca acesta inca nu si l-a exercitat, va trebui sa dovediti ca aveti motive temeinice pentru a solicita acest lucru, respectiv faptul ca atitudinea tatalui fata de copil ar fi o amenintare reala fata de siguranta acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitare minor martha69 martha69 In urma divortului pronuntat in urma cu un an, minorul atunci in varsta de 3 ani a fost incredintat mamei. Dupa cateva luni de zile tatal inainteaza o actiune ... (vezi toată discuția)
Cum sa ne aparam de un "tata" obsedat? ContSters218056 ContSters218056 Dintr-o scurta relatie de concubinaj, fiica mea a nascut o fetita, care are acum 2 ani si 6 luni. Noi am insistat ca tatal sa fie trecut pe certficatul de ... (vezi toată discuția)
Directia generala de asistenta si protectie a copilului adi_2010 adi_2010 Sunt in proces cu tatal biologic al copilului meu in varsta de 4 ani. Copilul nu a locuit niciodata cu acesta. Exista un program temporar de vizita pana la ... (vezi toată discuția)