avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil

Buna Ziua,
Intreabarea mea este legata de alocatia copilului pana la implinirea varsetei de 2 ani.
In momentu de fata sunt in cele 126 zile de concediu de sarcina si lauzie, urmand ca in luna ianuarie sa intru in concediu crestere copil, insa am nelamuriri in ceea ce priveste alocatia copilului, respectiv cei 200 RON, ce acte trebuie sa contina dosarul si unde se depune?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:54, 1 Noiembrie 2012
Art. 15 din HC 52/2011 (1) Alocatia de stat pentru copii prevazuta la art. 14 alin. (1) se acorda pe baza de cerere, insotita in mod obligatoriu de actul de identitate al solicitantului si de certificatul de nastere sau, dupa caz, de actul constatator al nasterii sau extrasul de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul, in original si in copie, certificate pentru conformitate cu originalul, precum si de actele doveditoare prevazute de lege pentru solicitarea acestui drept.
1. In cererea tip pe care o completati pentru CCC este si o rubrica pentru alocatia de stat pentru copii adica le veti cere pe toate intr-o singura cerere.

2. Intrati pe
[ link extern ]
si vedeti cum arata o astfel de cerere in care scrie si ce acte se depun.
Multumesc pentru raspuns, insa mai am o intrebare,eu in CCC intru in luna ianuarie (la finalul celor 126 zile de concediu de sarcina si lauzie), dosarul pentru alocatia copilului nu se poate depune separat de dosarul pentru indemnizatia CCC?
Multumesc
Ba da, mergeti la Primarie si solicitati alocatia de stat pentru copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu inainte de nastere, concediu paternal, indemnizatie habar habar Buna seara! Am mai multe nelamuriri si as avea nevoie de parerile voastre. Sotia s-a angajat in luna august 2017. Eu lucrez de mai bine de 5 ani. Ne-a ... (vezi toată discuția)
Termen depunere acte alocatie si indemnizatie pt cresterea copilului ozana_alexandra ozana_alexandra Buna ziua, Imi puteti spune va rog in cat timp de la data nasterii trebuie depuse actele pt alocatia copilului, respectiv pt indemnizatia de crestere si ... (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile pentru a beneficia de concediul de crestere a copilului? ancuta1 ancuta1 Buna ziua! Sunt insarcinata in 5 luni si in iulie am terminat facutatea, pe 1 august m-am inregistrat la somaj si urmeaza ca de la data 1 octombrie sa-mi ... (vezi toată discuția)