avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aviz tehnic de racordare - apartament cumpãrat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aviz tehnic de racordare - apartament cumpãrat

Buna ziua,

Acum cateva luni mi-am cumparat un apartament si as dori sa merg la Electrica pentru a schimba titularul abonamentului de furnizarea a energiei electrice. Am vazut de ce documente am nevoie, totusi, printre ele, se afla si avizul tehnic de racordare. Aşa ceva nu a avut proprietarul anterior. Imi puteti spune dacă e, intr-adevar, necesar in situatia de faţă si, daca da, cum anume se obtine.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Simionic , utilizator 00:00, 18 Martie 2019
Sunt 2 situatii: apartament in bloc nou sau in bloc vechi.
Pt apartament in bloc vechi, nu stiu sa va raspund "legal", dar in fapt, mie nu mi-a cerut nimeni acel aviz cand am schimbat contractul de energie electrica pe numele meu pt apartamentul pe care l-am cumparat :D
M-am dus cu buletinul si cu CVC, am completat niste cereri pe acolo si pe urma m-au chemat ei peste vreo luna-2 si mi-au dat contractul pe numele meu.
Cred ca avizul de racordare este pt case, ca acolo faci racord personal, aici racordarea s-a facut pt intreg blocul.

Daca este bloc nou, s-ar putea sa trebuiasca acel aviz, si ar fi fost responsabilitatea constructorului, teoretic. Numai ca la noi constructorii mai fac si marsavii. Am intalnit situatii cu apartamente vandute in blocuri noi, cu apa si curent in interior, dar trase ilegal, fara racord, asa ca fiecare proprietar s-a vazut nevoit sa obtina avizele de racordare la apa/ curent pe propria raspundere si cheltuiala.

Sper ca sunteti in prima categorie.......:)

Exact, sunt din prima categorie si sper ca lucrurile, in acest caz, sa mearga usor. Va multumesc pentru raspuns.
ne spuneti si noua cum a fost. daca mai intra cineva pe acest subiect sa vad si cum s-a rezolvat pana la urma ;)
Imi puteti spune cum ati rezolvat eventual cat ati plătit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, este legal ca un dezvoltator imobiliar sa perceapa ... adina22222222 adina22222222 Buna ziua, Este legal ca un dezvoltator imobiliar sa perceapa o taxa de la cumparator (bloc nou) pentru racordarea unui apartament (nu a ... (vezi toată discuția)
Racordare enel - imobil nou bogda91 bogda91 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, ... (vezi toată discuția)
Emitere factura taxa emitere de aviz racordare curent electric fara instiintare si inainte de a semna contractul de vanzare-cumparare imobil Traian21 Traian21 Buna ziua, Am intocmit un contract de promisiune vanzare-cumparare cu un dezvoltator imobiliar pentru un imobil nou. Totul a decurs normal pana cand ... (vezi toată discuția)