Acum cateva luni mi-am cumparat un apartament si as dori sa merg la Electrica pentru a schimba titularul abonamentului de furnizarea a energiei electrice. Am vazut de ce documente am nevoie, totusi, printre ele, se afla si avizul tehnic de racordare. Aşa ceva nu a avut proprietarul anterior. Imi puteti spune dacă e, intr-adevar, necesar in situatia de faţă si, daca da, cum anume se obtine.
Multumesc
Sunt 2 situatii: apartament in bloc nou sau in bloc vechi. Pt apartament in bloc vechi, nu stiu sa va raspund "legal", dar in fapt, mie nu mi-a cerut nimeni acel aviz cand am schimbat contractul de energie electrica pe numele meu pt apartamentul pe care l-am cumparat :D
M-am dus cu buletinul si cu CVC, am completat niste cereri pe acolo si pe urma m-au chemat ei peste vreo luna-2 si mi-au dat contractul pe numele meu.
Cred ca avizul de racordare este pt case, ca acolo faci racord personal, aici racordarea s-a facut pt intreg blocul.
Daca este bloc nou, s-ar putea sa trebuiasca acel aviz, si ar fi fost responsabilitatea constructorului, teoretic. Numai ca la noi constructorii mai fac si marsavii. Am intalnit situatii cu apartamente vandute in blocuri noi, cu apa si curent in interior, dar trase ilegal, fara racord, asa ca fiecare proprietar s-a vazut nevoit sa obtina avizele de racordare la apa/ curent pe propria raspundere si cheltuiala.