avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... indemnizatie crestere copil pt tata-litigiu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

indemnizatie crestere copil pt tata-litigiu

buna ziua,
situatia mea este urmatoarea:
-beneficiez de indemnizatie crestere copil pt 1 an cu valoare maxima (3400 ron).Conform Veniturilor din ultimele 12 luni, cu 85% (ultima modificare), nivelul indemniz ar fi trebuit sa fie mult mai mare.
-in ultimele 12 luni, am avut venituri din salarii si venituri din contract de mandat.
Am inteles ca 1 luna este obligatoriu sa stea tatal moment in carre nivelul indemnizatiei se calculeaza la venitul acestuia (care este mai mic), de asemenea se presupune intocmirea unui nou dosar si binenteles va urma o noua perioada de 2-3 luni pana va sosi aceasta indemnizatie.
Intrebarea mea este urmatoarea:ce procedura trebuie sa urmez pt a chema statul in instanta pentru mentinerea nivelelului de indemnizatie pentru care s-a depus dosarul sau posibilitatea ca mma sa stea cele 12 luni cu copilul si nu 11 luni cum prevede legislatia actuala.
multumesc
Cel mai recent răspuns: SILVIA HORVATH , Contabil 17:49, 31 Octombrie 2012
Procedură de a da statul în judecată există, dar există și principiul de drept că LEGEA TREBUIE RESPECTATA.
Momentan acestea sunt prevederile legale la care se poate face referire !
replica dvs k''lg trebuie respectata'' nu ma convinge.consider ca trebuie sa te opui , prin mijloace legale binenteles, atunci cand o lege iti incalca drepturile
ATUNCI CÂND SE ACORDÃ O INDEMNIZATIE SE ANALIZEAZÃ CONDIȚIILE CE LE INDEPLINESTE SOLICITANTUL, RESPECTIV VENITURILE NETE PE CARE ACESTA LE REALIZEAZÃ, ȘI FUNCȚIE DE ACESTE VENITURI SE DETERMINÃ INDEMNIZATIA CUVENITÃ.
dacă ar fi cum vă gândiți probabil dumneavoastră. cuantumul indemnizației ar fi același pentru fiecare beneficiar și nu ar fi de terminată de valoarea medie a veniturilor nete realizate în cele 12 luni anterioare nasterii copilului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil al doilea copil (la primul a luat tatal) benlungu benlungu Buna ziua, Avem un copilas in varsta de 11 luni, si urmeaza ca sotia sa nasca al doilea copil in luna septembrie ( primul copil va avea la momentul respectiv ... (vezi toată discuția)
Ccc 1 ani sau doi ani Alvaro Liniers Alvaro Liniers Stiu ca CCC se poate ia pentru un an sau doi dar nu pricep diferentele. In situatia ce mama este angajata de o primaria ca ingrijitoara de un copil cu handicap ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează indemnizația? Sasha1992 Sasha1992 Buna ziua, am si eu o întrebare eu sunt angajata la firma soțului, întrebarea mea este daca nu am nici un medical si lucrez pana in ziua in care nasc are ... (vezi toată discuția)