avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere Magistratura ianuarie 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere Magistratura ianuarie 2013

Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri?
Da, am vazut si eu nr de concurenti..cu posturile..pe mine chiar ma intereseaza ca am 2 copii si sot si cu certitudine nu ma pot muta sau pleca 3 ani de acasa..asa ca fie iau in zona mea si fac naveta fie pas..familia este totusi pe primul loc..
Legat de concurenta, in 2011 parca au fost si mai multi..
Spor la invatat!
la proprietatea comuna este tratat si partajul, dupa NCC, cu muuuulte modificari fata de procedura partajului din Cpc in vigoare, iar pe tematica la pr. civila apare partajul, deci pe legea veche
toate conexiunile intre institutii fac ca pregatirea la civil sa fie foarte dificila, apar contradictii la tot pasul, iar la grile " alunec" fie spre ceea ce stiam din legea veche, fie spre ceea ce e conex in legea noua, dar nu se cere

poate e numai impresia mea, dar merge greu civilul...
artax a scris:

la proprietatea comuna este tratat si partajul, dupa NCC, cu muuuulte modificari fata de procedura partajului din Cpc in vigoare, iar pe tematica la pr. civila apare partajul, deci pe legea veche
toate conexiunile intre institutii fac ca pregatirea la civil sa fie foarte dificila, apar contradictii la tot pasul, iar la grile " alunec" fie spre ceea ce stiam din legea veche, fie spre ceea ce e conex in legea noua, dar nu se cere

Ai perfecta dreptate...norocul meu ca nu l-am stiut niciodata foarte bine pe cel vechi:D
artax a scris:

Subscriu si eu.
Obligatiile lui L.Pop (asta am eu ) de fapt sunt ale "altora" el avand doar Rasp civ delictuala, si pe langa structura diferitaa subiectelor e noaptea mintii, autorii respectivi se dau la concurs care sa intrerpreteze ceva si mai nou si mai altfel desi nu e f diferit de vechiul cod (ex cesiunea de creanta unde dupa ce enumera n-spe mii de modalitati de a o face opozabila tertilor,concluzia e ca "de fapt acestea nu sunt veritabile modalitati ...."etc . Ipoteca pare o mica lucrare de doctorat pe care nu o pricepi fara cod langa tine.
Contractele lui Stanciulescu par asa un curs de anul intai sincer.
Timpul nu e suficient niciodata in viziunea noastra e adevarat, dar de data asta au facuto lata...uite exam nu e examenu si la final uite l pe NCC
poate fi suspendata prescriptia raspunderii penale pt pers juridica ?
MU spune ca nu, ca e o lacuna legislativa, iar in cod sunt trimiteri intre art 128-122, si acum nu mai stiu sigur cum e .
aveti vreo parere ?

........................
pe durata liberarii conditionate, condamnatul tb sa respecte masura de siguranta a obligarii la tratament medical ?

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)