avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturile persoanelor cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturile persoanelor cu handicap

.În anul 2005 am cumparat ,in rate,pe 7 ani, un autoturism Dacia Logan. În 2007 am fost pensionat datorita faptului ca in 2002 am fost diagnosticat cu diabet zaharat tip ll ,ccomplicat (insuficienta cariaca,retinopatie...),iar In octombrie2008 am obtinut certificatul de incadrare in grad ll de handicap(accentuat)
Intrebare- In aceste conditi, pot beneficia de prevederile art.25 din lege 448/2006(subventionarea dobanzii) ?
La data cumpărării autoturismului ,septembrie2005,eram în cu totul
altă situațtie,care între timp s-a schimbat dramatic pentru
mine. Evident nu mi-am dorit nici un moment situatia de acum,dar asta-i viata
. Astăzi, mai am de plătit din creditul contractat în 2005,cca.3500 Euro în mai
puțtin de 4 ani,dar veniturile de acum sunt mult mai scăzute decât acum 3 ani
( in mod sigur n-aș mai putea obține în aceste condiții un credit auto,
de la nici o banca) și î-mi este tot mai greu să plătesc rata. lunară. Cred că tocmai aceasta a fost motivul pe care l-a avut in vadere legiuitorul atunci când a introdus în lege,această facilitate.Consider că situația în care mă aflu se înscrie perfect în
spiritul legii,dar conform raspunsului ANPH nu și in litera ei
Ce cale ar fi de urmat pentru a beneficia de aceasta facilitate?
Cel mai recent răspuns: sorin1978 , utilizator 12:49, 7 Februarie 2009
Buna ziua
Sunt o persoana cu handicap locomotor, am certificat de handicap si potrivit legii nr. credit auto cu dobanda subventionata de stat[legea 448 art 25/2006] prin Autoritatea Nationala a personelor cu handicap. Am permis de conducere.
Am incercat sa fac un astfel de imprumut la mai multe banci (BRD, BCR, BANCA TRANSILVANIA si Raiffeisen Bank), dar am fost refuzat, fara nici un fel de explicatie, avand doar posibilitatea de a face imprumut doar in conditii normale de creditare.
Personal, consider ca bancile incalca legea, mai ales ca exista o adeverinta prin care ANPH sa plateasca dobanda.
Cunoaste cineva vreo banca care acorda un astfel de imprumut?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmprumut persoane dizabiltatii ekiss ekiss Sunt o persoana cu dizabilitate am o pensie de invaliditate pentru caz grav ,as vrea sa fac un imprumut pe numele meu iar ca si codebitor sa fie sora mea care ... (vezi toată discuția)
Gratuitati pentru persoane cu handicap miki67 miki67 Conform legii 448/2006, art.25, ART. 25 (1) Persoanele adulte cu handicap grav si accentuat pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta din ... (vezi toată discuția)
Art. 27 legea 448/2006 -aplicare juridic dana juridic dana Buna seara rog ajutor in \"descalcirea\" urmatoarei spete: O persoana incadrata in grad de handicap a beneficiat incepand cu anul 2007, de subventionarea ... (vezi toată discuția)