Lucrez la o firma de constructii,am o functia de inginer constructor.Din data de 12 trebuia sa incepem activitatea ceea ce nu s-a intamplat.Practic erau toti siliti sa isi ia concediu fara plata.Mi-am luat 2 sapt de concediu medical,apoi ca multi dintre ei voiam sa imi dau demisia deoarece nu a voit nici in somaj sa ne dea deoarece nu anuntase la ITM si nu s-a facut nici un demers.Mentionez ca nu am primit drepturile salariale pe concediu de odihna,lichidarea pe luna decembrie si banuiesc ca nu o sa primesc nici .............deloc.De 3 zile umblu dupa el sa imi semneze cererea de demisie pe care o refuza pe motiv ca .......trebuie sa ii platesc darile care le-a dat el la stat,dar sub forma unui contract de imprumut intre mine si el .Mentionez ca am mai primit inca 2 decizii pe parcurs,pe langa cea de pe contractul de munca,fapt ce a dus la un salariu cum zice dumnealui mai mare.Ce pot face??? Demisia nu mi-0 semneaza si stau blocat,ma duc la servici fara sa ma ia nimeni in seama??Se face acus o sapt......................cum pot sa scap de un asemenea....................santaj? Singura intrebare care o pune e.......semnam si noi contractelul ala?
Sesizati cat mai repede ITM-ul. Si nu semnati nimic, mai ales acel contract. Eu m-as sfatui sa nu mai insistati cu demisia. Daca angajatorul nu mai are nevoie de serviciile dumneavoastra, atunci poate sa desfiinteze postul respectiv si sa va concedieze pe motiv ce nu tine de persoana salariatului. In acest sens veti putea beneficia de salarii compensatorii si somaj.
Iar in legatura cu refuzul angajatorului de a va achita drepturile salariale, va puteti adresa instantei de judecata.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Neplata salariului
Ali06
Lucrez intr-o firma de aproape 5 ani de zile. Nu am primit salariul de 3 luni de zile si nici nu ii intereseaza de soarta angajatilor. Eu una as vrea sa plec ... (vezi toată discuția)