Sunt functionar public, inspector asistent II, si in anul 2009, mai exact prin luna februarie am primit o avansare in treapta. Tot in anul 2009 in 27 februarie am nascut si am intrat in concediul de crestere copil de doi ani, mentionez faptul ca nu am beneficiat de concediul de leuzie decat dupa nastere. Ma intereseaza daca in acest an pot sa avansez in grad? Am revenit la serviciu in anul 2011 in 28 februarie. Mentionez ca in grad nu am mai avansat din anul 2007, cand am terminat studiile superioare.
1. Nu exista "avansare in grad" si nici contract de munca pentru functionarii publici:hammer:
2. Exista avansare in treapta de salarizare iar in prezent a mai ramas promovarea in grad profesional superior sau clasa.
3. Pentru a putea participa la examenul de promovare in grad profesional superior, trebuie sa intruniti cumulativ urmatoarele conditii:
a) să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
c) să fi obţinut cel puţin calificativul "bine" la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani calendaristici;
d) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.