avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gestionar fara contract de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gestionar fara contract de munca?

Buna seara.
Am o intrebare in legatura cu preluarea unei gestiuni a unei societati comerciale.
Doresc angajarea la o societate comerciala (magazin mixt) si mi se impune preluarea gestiunii de la angajatul care urmeaza sa plece, in lipsa oricarui contract de munca sau intelegere scrisa intre reprezentantul societatii si mine.
Acest lucru este legal, sau inventarul are vreo valoare tinand cont ca nu sunt angajat ?;cum ar trebui sa abordez problema fara a comite vreo greseala care sa mi se poata imputa dpdv legal tinand cont ca vreau sa ma lucrez la aceasta societate?

Multumesc anticipat, Mihai. G
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 30 Octombrie 2012
In lipsa unui contract de munca, puteti fi inclusiv dvs. amendat de ITM la un eventual control pentru munca la negru, ca sa nu mai vorbim de vechimea in munca care va este afectata.
Daca semnati fara sa aveti semnat un c.i.m., atunci acel inventar poate avea o valoare juridica .. munca la negru este sanctionata de catre ITM cu amenda atat pentru angajator , cat si pentru persoana angajata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar minus, acuzat de furt! mihaicostache mihaicostache Buna ziua! Ma numesc Costache Mihai si sunt disperat! Prietena mea este angajata la o firma care se ocupa cu vanzarea articolelor de incaltaminte. In ... (vezi toată discuția)
Probleme cu angajatorul razvan3885 razvan3885 Lucrez de 8 luni la o firma ca gestionar de magazin, acum 8 luni am facut un inventar eu cu gestionarul care urma sa plece,, niste foi scoase la calculator ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza plata ultimului salariu si eliberarea cm deoarece nu semnez fisa de lichidare Nevami Nevami Am incetat relatiile contractuale cu angajatorul cu acordul partilor, iar acesta , la expirarea preavizului ( perioada in care nu am fost primit la lucru) a ... (vezi toată discuția)