Salut. Am si eu o intrbare: Este obligat angajatorul sa dea preaviz de 15-20 zile angajatului, chiar daca are Contract pe perioada determinata?
Imi expira contractul pe perioada determinata la sfarsitul lunii si am fost anuntat doar cu 5 zile inainte ca nu mi se mai prelungeste. Cand am intrebat persoana care mi-a dat vestea proasta de ce nu mi s-a dat un preaviz de 20 zile, mi-a spus ca angajatorul nu este obligat sa dea preavizul de incetarea activitatii in cazul unul contract pe perioada determinata. Eu nu cred asta pt ca la toate firmele unde am lucrat mi s-a dat preaviz, indiferent de durata contractului.
Puteti sa imi spuneti exact si articolul si aliniatul din codul muncii ca sa le arat ca dovada?
Va multumesc.
In aceste cazuri nu exista preaviz .. preavizul se acorda la demisie sau la concediere in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 C.mun.
Angajatorul poate sa va anunte si cu o zi inainte de expirarea duratei pentru care a fost incheiat c.i.m. ca nu mai doreste sa va prelungeasca durata acestuia.
Concediere
Daliborka
Buna ziua
va rog ma puteti ajuta
pe 01.04.2016 vom inchide un magazin din motive financiare(astazi am fost anuntata), in acest magazin lucreaza 3 angajati, ... (vezi toată discuția)
Preaviz
dfghjkl
Buna ziua.
As dori sa stiu, va rog, daca ai contract pe perioada determinata de 3 luni, apoi se prelungeste contractul cu inca 3 luni, tot perioada ... (vezi toată discuția)