avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cum aflu daca angajatorul a platit taxele pentru mine
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cum aflu daca angajatorul a platit taxele pentru mine

Am fost sa ma interesez la ITM daca sint cu cartea de munca la zi, de acolo reiese ca sant activa la aceasta firma dar atat. Nu este vreo dovada ca s-au achitat taxele.
Am intrebat la firma de cand nu ne e platit pentru cartea de munca si a inceput sa tipe pe mine, ca eu cum imi permit sa nu am incredere, sa-mi dau demisia ca nu poate lucra cu un om care nu are incredere. Spune ca nu e adevarat, ca a platit, desi vineri a spus ca nu are bani pentru ultimele luni ale anului trecut. Am intrebat de ce nu am semnat stat de plata de cand lucrez aici, raspunsul a fost ca semnatura mea nu e obligatorie asta in conditiile in care primim salariul in mina, nu pe card.
Singura plata care am putut sa o verific e acel 2% pentru pensia privata si e platit la zi si cu toate astea la ITM figurez fara taxe platite, lucru pe care angajatorul nu-l recunoaste dar nu a mi-a facut nici dovada vreunei plati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 4 Februarie 2009
Cred ca faceti o confuzie : una este a se retine impozitele si taxele de la angajat si alta este notiunea de a plati aceste contributii.
In contributia individuala de asigurari sociale "este inclusa si cota de 2% aferenta fondurilor de pensii administrate privat". Deci, se poate calcula acest procent si apoi plati.
Prin urmare, angajatorul retine aceste contributii dar poate sa nu le plateasca ori sa le plateasca partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi din salariu geanyna2 geanyna2 buna ziua lucrez intr-un salon de coafura cu contract de 4 ore pe zi si sunt platita la procent din incasari. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1.cum pot ... (vezi toată discuția)
Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale creatza_70 creatza_70 Buna ziua! Intrebarea este din partea unei cunostinte. Aceasta lucreaza cu carte de munca la un spital si mai are si un contract la un cabinet medical, ... (vezi toată discuția)