buna ziua , am fost de serviciu la dispeceratul firmei de taxi si am anuntat un accident la 112 cu victime , fiind vina celuilalt sofer implicat nu a soferului de taxi,dar intrebarea mea este ce trebuie sa faca angajatorul in acest caz ,care este procedura in cazul asta si ce trebuie sa faca .multumesc .tot ce stiu este ca trebuie facut un dosar cu fisa de la 112 care a alertat itm si ce se va intampla ?
Tr sa comunice firma dumneavoastra la ITM accidentul daca angajatul din firma dumneavoastra a fost accidentat producand incapacitate temporara de munca de cel putin 3 zile calendaristice consecutive,
Comunicarea se face in scris prin completare fisei prezentate in anexa 13 din NM de aplicare a Legii 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 cu modificari si completari ulterioare.
ART. 109
Comunicarea evenimentelor va cuprinde cel putin urmatoarele informatii, conform modelului prevazut in anexa nr. 13:
a) denumirea/numele angajatorului la care s-a produs accidentul si, daca este cazul, denumirea/numele angajatorului la care este/a fost angajat accidentatul;
b) sediul/adresa si numarul de telefon ale angajatorului;
c) locul unde s-a produs evenimentul;
d) data si ora la care s-a produs evenimentul/data si ora la care a decedat accidentatul;
e) numele si prenumele victimei;
f) datele personale ale victimei: varsta, starea civila, copii in intretinere, alte persoane in intretinere, ocupatia, vechimea in ocupatie si la locul de munca;
g) imprejurarile care se cunosc si cauzele prezumtive;
h) consecintele accidentului;
i) numele si functia persoanei care comunica evenimentul;
j) data comunicarii;
k) unitatea sanitara cu paturi la care a fost internat accidentatul.
Accident mortal
marian885
Buna ziua,
un coleg de munca a plecat in interes de serviciu cu masina de la firma.
A murit pe drumul catre agentul comercial.
Inteleg ca firma trebuie sa ... (vezi toată discuția)