avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ucidere din culpa

In calitate de parte vatamata as dori un sfat cu privire la o expertiza tehnico-juridica adresata partii vinovate. I se vor adresa urmatoarele intrebari si as vrea sa stiu daca sunt suficiente sau mai trebuie sa adaug cateva.
1. Dinamica producerii accidentului
2. Locul producerii
3. Viteza de deplasare
4. Daca accidentul putea fi evitat
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 14:53, 1 Noiembrie 2012
Expertiza tehnico-judiciara nu este adresate partii vinovate de producerea accidentului,un expert va trebui sa raspunda la aceste intrebari.
In prima faza ce ar trebui sa fac daca tatal meu a murit intr-un accident de circulatie. El se afla pe carosabil din cate am inteles, era noapte vroia sa traverseze si a fost luat in plin de un autoturism. Nu cunosc cauzele producerii accidentului si nici soferul nu a putut declara nimic deoarece se afla inca in spital. Ce drepturi am in calitate de fiica, actualmente orfana, fara venit pentru ca tata nu mai am si sunt si studenta deci studiile trebuie sa mi le continui. Ce masuri trebuie sa iau ca sa-mi reclam drepturile? Si am si un frate geaman tot la facultate. ce ma sfatuiti?
Va trebui sa vă constituiţi parte civilă în proces şi să solicitaţi despăgubiri , în cuantumul pe care-l apreciaţi pentru pierderea suferită, pentru sprijinul financiar de care aţi fost lipsită ,etc . Dacă expertiza va evidenţia faptul că accidentul a avut loc din culpa conducătorului auto, acesta va trebui să răspundă şi sub aspect penal şi civil .
Si in cazul in care se constata dupa expertiza efectuata ca accidentul s-a produs din culpa tatalui meu ?
Chiar daca este culpa comuna invinuitul tot va raspunde penal.

Alte discuții în legătură

Am accidentat mortal o persoană angajată în traversare prin loc nepermis, pe care nici eu, nici pasagerul din mașină nu am observat-o. la ce pot să mă aștept? colceriumari-bv colceriumari-bv Bună seara! Am accidentat mortal o persoană anagajată în traversare prin loc nepermis, în localitate, la aprox.200 m se afla trecerea de pietoni. Aveam 72 ... (vezi toată discuția)
Accident mortal ignatcatalin ignatcatalin Ma numesc ignat catalin, am 18 ani, sunt din voluntari jud if, si de curand s-a intamplat ceva ce mi-a marcat viata. Tatal meu, in varsta de 46 de ani, a avut ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mortal dodo2009 dodo2009 Buna ziua Va expun cazul unui prieten si va rugam sa ne ajutati cu raspunsuri. Ruda prietenului meu a fost accidentata mortal cand traversa strada. Politia ... (vezi toată discuția)