avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Se poate introduce actiunea de divort daca nu am certificatul de nastere/duplicat al minorului ci doar copie dupa acesta?
Cel mai recent răspuns: LilianEffect , utilizator 17:50, 31 Octombrie 2012
Da puteti introduce actiunea de divort avand doar o copie a certificatului de nastere.

Va trebuie insa certificatul de casatorie in original sau un duplicat al acestuia.
Da, se poate, insa la un moment dat va trebui sa prezentati originalul.
Multumesc de raspunsuri.Ideea este ca nu stiu daca voi putea intra in posesia originalului,sotia a plecat cu toate actele cand a parasit domiciliul cu minorul.Eu am scos ulterior un duplicat dupa certificatul de casatorie si apoi am vazut ca am o copie dupa cel de nastere al copilului...care ar fi acel moment la care eu va trebui sa prezin si originalul..asta ca sa stiu sa scot din timp un duplicat si dupa acesta?
daca actul este detinut de sotia dv, aratati aceasta instantei in cererea de divort/ separat in fata instantei, solicitati instantei sa o oblige sa-l depuna. - art. 172 Cod procedura civila
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o întrebare. soțul mi-a zis că a depus actele ... Danamihai18 Danamihai18 Buna ziua. Am o întrebare. Soțul mi-a zis că a depus actele de divorț. Este posibil să depună ceva la judecatorie daca certificatul de căsătorie în ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii-parata in strainatate stancuta41 stancuta41 Buna seara! Problema mea este urmatoarea:sotia m-a parasit de aproape un an si a plecat in strainatate.Nu a trimis nici un ban iar ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort ileana1 ileana1 stie cineva hotararea de divort definitiva si irevocabila se primeste tot acasa?(pe cea definitiva am primit-o din 15 feb.)Sau de unde se scoate?inteleg ca tb ... (vezi toată discuția)