buna ziua! locuiesc intr-un oras municipiu la un bloc cu patru etaje.in 2009 s-a efectuat construirea acoperisului la acest bloc fiecare apartament cotizand in mod egal(cred) cu suma necesara pt executia acoperisului.luna trecuta vecinului de la ultimiul etaj i-a venit ideea sa acopere golurile de pe langa burlane ca sa nu mai intre porumbeii si alte zburatoare in pod pt ca pe el il deranjeaza lucrul asta.a profitat de chestia ca tocmai s-au facut lucrari de termoizolare exterioara a blocului si i-a rugat pe muncitorii aia sa acopere ei golurile ei avand schela.problema e ca nu l-a rugat pe administrator sa faca o sedinta cu locatarii sa intrebe daca acestia sunt de acord cu aceasta lucrare sau daca dispun de banii necesari.efectiv m-am trezit ca sunt pus la plata pt o chestie de care n-am fost intrebat in nici un fel.eu n-am bani de toate cosmarele pe care le are el noaptea .acuma ameninta ca ii da in tribunale pe neplatnici.efectiv isi baga mana in portofelul meu.X-(.acum as vrea sa stiu daca ma da in tribunal am castig de cauza sau"a innebunit lupul"si fiecare face ce vrea cu banii altora#-o stima!
Lucrarea de "termoizolare exterioara a blocului", de care spuneti, a fost facuta prin asociatie, pe baza unui contract intre asociatie si executant?
Daca acea firma a incheiat un contract cu asociatia trebuia sa execute ceea ce prevedea contractul si nu altceva.
Daca in timpul lucrarii se constata ca sunt necesare si alte lucrari, acestea se pot executa prin incheierea unui act aditional la contractul initial, act aditional incheiat intre asociatie si executant.
Daca firma executanta a facut o lucrare la solicitarea altcuiva si nu a conducerii asociatiei, sa-si ceara banii de la acea persoana si nu de la asociatie.
Mai reveniti cu explicatii sa ne lamurim.