avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada paternitatii

Revin cu aceasta intrebare obsedanta.
Daca dupa pronuntarea divortului care este acum pe rol, aflu pe diverse cai (test adn) ca nu sunt tatal minorului (3 ani si 4 luni), ce mai pot face? In afara de lustruirea zilnica a coarnelor de cerb lopatar, mai pot nega paternitatea in instanta astfel incat sa anulez pensia alimentara si sa cer eventual chiar si daune morale ?
Adica la asa inselaciune.....X-(#-o Nu de alta dar mai tarziu, la trecerea subsemnatului la cele vesnice, urmasii au drept de mostenire. Urmasii de sange , legali, nu....

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters267915 , utilizator 17:39, 31 Octombrie 2012
Din cate tin minte v-am raspuns deja la aceasta intrebare. Puteti contesta paternitatea conform art. 430 Cod civil in termen de 3 ani de la data la care ati aflat ca prezumtia nu corespunde realitatii.
Si tot dvs. parca v-am spus ca ar trebui sa porniti actiunea acum, nu dupa divort.
Termenul de prescriptie al introducerii actiunii in tagada paternitatii, curge de la momentul in care ati facut testul ADN, acesta fiind punctul in care se naste interesul dvs in clarificarea statutului de parinte al minorului. Repunerea in termen se dispune pentru motive temeinice.
Va multumesc pt ajutor.
Imi cer scuze daca deja am mai intrebat acest lucru.
Sunt oarecum confuz si tulburat de tot acest tavalug.
Multumesc din nou.
O seara cat mai placuta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare daniel marian daniel marian am fost casatorit cu o persoana pe care am luato insarcinata . la nastere am trecut copilul pe numele meu , in prezent suntem divortati . as dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Se poate face testul de paternitate după 5 ani de la nașterea copilului, prin hotărâre judecătorească? Costy Moldovina Costy Moldovina Buna seara! Se poate face testul de paterninate dupa 5 ani de la nasterea copilului ,prin hotarare judecatoreasca? Multumesc! (vezi toată discuția)