Ma numesc Marcel , sunt nascut la 12.12.1954 .Lucrez de 31 ani si 9 luni ca subinginer .Am beneficiat in aceasta perioada de 20 ani grupa II si 9 luni grupa I .Am facut armata 8 luni .As vrea sa stiu la ce date pot iesii la pensie ? La oricare din felurile de pensie .Multumesc .
1. Normele metodologice de aplicare a Legii 19/2000 au fost aprobate prin Ordinul 340/2001, ordin pe care il gasiti pe portalul de legislatie al Ministerului Justitiei, www.just.ro, sau pe www.legestrart.ro. Pentru barbatii nascuti in 1954 nu apar varstele standard si stagiile minime si complete de cotizare in anexa nr. 9.
2. Anii lucrati in grupe pot fi adunati, dar se acorda o reducere mai putin avantajoasa (concret, 3 ani pentru 14 ani impliniti lucrati in grupe). De regula, se face reducerea pe fiecare grupa si se acorda cea mai avantajoasa.
3. Intrucat, cu stagiile asimilate, realizati stagiul complet de cotizare, puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta la 59 de ani si 2 luni, conform legislatiei in vigoare in prezent.
Pensie
Iunian
Nascut 1952 9 ani grupa 1 9 ani grupa 2 noua ani fara grupa = 27 Facultate 5 ani Armata 9 luni Cind se iese la pensie ? (vezi toată discuția)