avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Va rog lamurire cod CAEN 9200
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Va rog lamurire cod CAEN 9200

Intentionez sa incep un parteneriat cu o firma de pariuri sportive. Printre cerintele lor in vederea colaborarii se afla si aceea ca societatea mea sa detina codul CAEN 9200. Problema se pune, pot eu ca si simplu srl sa obtin acest cod CAEN si daca nu, ce lamurire sa le duc eu celor cu care vreau sa incep franciza...
Srl-ul meu nu face activitati de jocuri de noroc in numele meu ci in numele francizorului. Tot ce inseamna incasari, bonuri fiscale, alte acte fiscale sunt in numele lui nu al srl-ului meu.
Cel mai recent răspuns: cipcoja , utilizator 19:16, 11 Martie 2014
Multumesc pentru raspuns. Exact asta e si ideea, in Prahova acest cod CAEN este aproape imposibil de obtinut datorita interpretarii legii, in alte judete se acorda destul de lejer.
Am discutat pana la urma cu francizorul si acesta a fost de acord sa colaboram fara acel cod cu conditia ca eu sa le duc ceva scris de la ANAF in sensul asta. Ceva care sa demonstreze ca SRL-ul meu nu are nevoie de 9200.
Ma bucur ca am gasit acest topic si s-a descris deja activitatea pe care o desfasuram. Eu detin o franciza (dupa descrierea de mai sus cred ca este vorba de sky bets).
Eu am obtinut codul 9200 desi nu am nicio licenta de exploatare a jocurilor de noroc.
Acum intrebarea este urmatoarea: Noi francizorii ne incadram la art 112, punctul 6 litera C a ordonatei 8/2013? si anume: "Nu sunt obligate să aplice sistemul de impunere reglementat de prezentul titlu persoanele juridice române care:.................c) desfăşoară activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului.".

Desi avem cod 9200 noi ca francizori nu desfasuram o activitate de jocuri de noroc, nu avem licenta...doar administram locatia respectiva.
Pana la urma vom plati impozit pe profit(din perspectiva codului caen pe care il avem) sau vom fi clasificati ca microintrepridere (strict din punct de vedere a activitatii pe care o desfasuram)

Multumesc,
daca nu am fost suficient de coerent spuneti-mi si mai detaliez.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
b_b_bro, utilizator
Sunt in aceeasi situatie cu @b_b_bro


Aceeasi intrebare o am si eu: cum platim impozit pe profit, ca o microintreprindere normala sau ca si o intreprindere care desfasoara activitate de jocuri de noroc?
salut am o mare rugaminte si eu intentionez sa deschid o franciza in domeniul caselor de pariuri si nu stiu cum si de unde sa incep..si daca intradevar se merita.sincer as vrea sa fie in spatiul rural deoarece la oras este plin si e concurenta prea mare.daca esti amabil sa-mi lasi nr tau sa te sunt ti-as fi recunoscator...ms mult si o seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate pariuri, jocuri de noroc criss888 criss888 Buna seara Vreau sa imi fac o firma cu activitate pariuri, jocuri de noroc. Activitatea se va desfasura in felul urmator: se va incheia un contract de ... (vezi toată discuția)
Firma pariuri sportive - microintreprindere? LAURADE LAURADE Sunt un srl care are cod caen 9200-activ din jocuri de noroc si pariuri inca de la infintare. Activitatea propriuzisa se rezuma la o factura pe luna pe care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, Mihai1182 Mihai1182 Am o societate cu cod CAEN 9200(jocuri de noroc).Am toate taxele platite la zi.Daca inchei un contract de franciza cu o societate organizatoare de pariuri ... (vezi toată discuția)