avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract abuziv
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract abuziv

Buna ziua,
Am semnat un contract cu o firma care ofera cursuri IT si in contract stipuleaza ca daca doresc incheierea serviciilor, trebuie sa platesc suma integrala, indiferent daca beneficiez sau nu de respectivele cursuri.
Nu mai doresc sa continui, se poate face ceva in legatura cu asta?
Ce se intampla daca refuz sa platesc si nu le utilizez serviciile?
Cel mai recent răspuns: marilyn31 , utilizator 07:43, 1 Noiembrie 2012
reziliați (atenție la clauze și sancțiuni etc din conținutul contractului) în formă scrisă acel contract ”neprietenos”, nefolosibil/nerentabil și conținând clauze aiurite, abuzive.
Pai in contract rezilierea se refera la plata integrala a studiilor. Le-am trimis mail intreband ce pot face si mi-au spus ca daca nu se respecta contractul, dosarul va fi trimis in instanta. Interesant este totusi ca le-am propus varianta inlocuirii mele cu o alta persoana care sa urmeze cursurile si au fost de acord in ideea de a "ma ajuta", doar ca sunt silita sa gasesc eu aceasta persoana.
Ideea e ca da, am semnat contractul mai mult in graba si ulterior, interesandu-ma de ceea ce implica, am ajuns la concluzia ca respectivele cursuri nu sunt viabile in niciun fel.
Contractul a fost formulat in asa fel incat sa aiba castig in instanta si sa sileasca persoana care l-a semnat sa le plateasca suma integral.
Ce se poate intampla daca refuz sa platesc? Ma pot duce la protectia consumatorului in cazul in care nu mai doresc utilizarea serviciilor?
Nu am deschis nimic primit de la ei, totul e inca sigilat.
In opinia mea, daca ati semnat, ati fost de acord cu clauzele inscrise in contract, implicit cu achitarea/ pierderea sumei ce reprezinta contravaloarea cursurilor respective.

Nu organizatorul este obligat sa gaseasca un inlocuitor, ci Dvs. care nu mai doriti sa urmati cursurile respective. Dar cine ar plati contravaloarea unor cursuri incepute deja, avand in vedere ca a pierdut o parte din cunostintele predate la cursuri :rolleyes:?
Cursurile incep de astazi, nu le-am pierdut inca. Doar ca mi-am dat seama consultand alte pareri ca diploma pe care o voi primi la final nu are nicio valoare in fata unui potential angajator si vroiam sa reziliez contractul. Problema e ca nu am citit ce implica acest lucru de la inceput pentru ca nu m-am asteptat sa fie ahtiati dupa bani din prezentarea pe care o au pe site-ul principal. Am platit doar prima rata, insa nu vreau sa continui sa le platesc.
Mai ales ca foarte multe persoane s-au plans pe forumuri despre competentele pe care le posed ca si companie ce ofera consultanta si informare IT.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
twisterbite, utilizator
twisterbite a scris:

Contractul a fost formulat in asa fel incat sa aiba castig in instanta si sa sileasca persoana care l-a semnat sa le plateasca suma integral.
Ce se poate intampla daca refuz sa platesc? Ma pot duce la protectia consumatorului in cazul in care nu mai doresc utilizarea serviciilor?
Nu am deschis nimic primit de la ei, totul e inca sigilat.

Depuneti o sesizare la protectia consumatorului. Contractul contine clauze abuzive, una dinre ele consta in obligarea dumneavoastra la plata pretului chiar daca nu beneficiati de formare, Il puteti revoca in baza legii 193/2000 ..luati si studiati putin si formulati sesizarea in cauza.

[ link extern ]

Incercati sa notificati si rezilierea contractului...Oricum neplata pretului atrage dupa sine rezilierea din partea prestatorului, insa acesta nu va poate obliga sa platiti integral pretul, in caz de renuntare cel mult pierdeti avansul...daca a fost achitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract Emma2018 Emma2018 Buna ziua, Doresc sa stiu in ce conditii se poate rezilia un contract de prestari servicii de cursuri (prezenta la curs fiind obligatorie conform clauza din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am încheiat un contract prin mail, deci online, pe ... mada9238 mada9238 Buna ziua! Am încheiat un contract prin mail, deci online, pe 24 Decembrie 2022 cu o firma care prestează servicii - cursuri de formare IT. Cursurile au ... (vezi toată discuția)
Penalitati prevazute in contract georgianaflorina georgianaflorina Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema: am semnat un contract pe PFA cu o asociatie, contract care prevedea ca eu sa predau cursuri de limba ... (vezi toată discuția)