avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... repunere pe rol dosar de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

repunere pe rol dosar de divort

la repunerea pe rol in dosar de divor,actiunea trebuie motivata? daca da,aceasta motivare trebuia trimisa odata cu citatia de chemare in instanta(termen)?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:23, 1 Noiembrie 2012
Stimate Domn,

Repunerea pe rol a unei cauze suspendate din vina partilor se face la solicitarea scrisa a partii interesate, fara a se relua motivarea initiala. Se timbreaza la jumatate din valoarea initiala. Aveti grija, insa, sa nu fi trecut un an de la momentul suspendarii, caz in care va fi intervenit perimarea.
Ar trebui sa precizati din ce motive se face cererea pe rol.Ce scrie in citatie?
Pot exista mai multe variante posibile.
Daca dosarul a fost suspendat din cauza neprezentarii partilor, atunci este suficienta cererea de repunere pe rol.

Daca insa dosarul a fost suspendat pt ca partile nu au indeplinit unele obligatii stabilite de instanta in sarcina lor, atunci pt a repune pe rol dosarul mai intai trebuie indeplinite acele obligatii.

Oricum reounerea pe rol se face cu o cerere prealabila si cu achitarea a 1/2 din taxa de timbru initiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol a cauzei adinutza.2008 adinutza.2008 Bun, am inteles ca trebuie sa fac o cerere de repunere pe rol a cauze cf art245 pct 1 C.proc.civ. dar in situatia in care eu sunt in recurs, la ce instanta ... (vezi toată discuția)
Se poate cere repunere pe rol in cazul in care am primit citatie in vederea constatarii perimarii? la100 la100 in 2009 am facut o contestatie unui proces verbal incheiat de ratb.initial judecata a fost suspendata din cauza neprezentarii partilor.apoi am depus o cerere ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol a cauzei suspendate potrivit art. 155 ind. 1 cod procedurã civilã irina8001 irina8001 [07.03.2013 Ora estimata: 08:30 Complet: C7 Tip solutie: 155/1 c.pr.civ Solutia pe scurt: Suspendă judecata cauzei conform disp. art. 1551 (1) Codul de ... (vezi toată discuția)