avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile procuratorului de fonduri in contractul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile procuratorului de fonduri in contractul de vanzare-cumparare

Buna ziua! as dori daca se poate sa stiu ce drepturi are tatal meu care este trecut in contractul de vanzare cumparare al apartamentului meu,ca procurator de fonduri,apartament cumparat acum 9 ani,la scurta vreme dupa ce m-am casatorit si in contract eu sunt proprietarul de drept. Ar putea sa se opuna in cazul in care as dori sa vand apartamentul sau ar putea sa revendice altceva..? mentionez ca in ultima vreme ,relatia noastra a intrat in declin..si imi fac ganduri negre... Astept un raspuns din partea dvs. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mihalacheflorinel76 , utilizator 15:35, 1 Noiembrie 2012
Tatal dvs are drept la recunostinta dvs...pentru faptul ca v a donat acei bani. Donatia poate revocata in cazurile special prevazute de lege, atentat la viata donatorului, refuz de alimente si neindeplinirea sarcinilor. Daca nu i ati constituit uzufruct sau abitatie tatalui prin acel contract, sunteti libera sa dispuneti cum doriti de acel bun.
Donaţia nu se prezumă. Dacă suma achitată de procuratorul de fonduri nu este expres menţionată ca fiind donaţie, procuratorul are un drept de creanţă, aşa cum ar avea orice persoană care împrumută cuiva o sumă de bani.

Nefiind stipulat un termen pentru restituire, creditorul (procuratorul de fonduri) poate cere restituirea oricînd. Prescripţia curge de la data încheierii actului de vanzare-cumpărare.

După 9 ani, prescripţia s-a împlinit. Procuratorul de fonduri nu mai poate obţine concursul instanţei în vederea recuperării sumei.

Practic, nu mai poate revendica nimic.
Va multumesc foarte mult.Multa sanatate si noroc!
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
mihalacheflorinel76, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. va atașez următorul mesaj citit un contract pe ... AdrianaNicolae20 AdrianaNicolae20 Buna seara. Va atașez următorul mesaj un contract pe care l am semnat si vreau sa l modific pt ca nu e ceea ce am cerut. Am cerut ca pe un act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul rezerva drep de habitatie viagera? mariapopescu mariapopescu Titlul :Contract de vanzare-cumparare \" intre subsemnatul x in calitate de vanzator ; y in calitate de cumparatorare si parintii cumparatoarei in calitate ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenitor argoss argoss mama mea a decedat tatal meu nu avea acte cu ea,,nu au avut casa tatal meu a cumparat un apartament cu a 2 sotie....acuma intreb eu mai am vreun drept dupa ... (vezi toată discuția)