avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
9iustitia a scris:

cristina1990 a scris:

Eu din pacate nu voi reusi sa iau peste 5 la procedura penala, organizarea mi s-a parut fff usoara iar la civil la subiectul doi nu i-am trecut pe toti deoarece am inteles gresit cerinta iar la sub.3 am pus ca idioata si \"data pronuntari sentintei\"....sunt dezamagita de mine ca nu am putut sa imi amintesc la penal multe lucruri(pur si simplu am avut impresia ca nu am citit nimic la penal). Toata stima pentru cei care vor reusi sa ocupe cele 120 de locuri.

Ti-ai calculat? Daca ai gresit doar atat ai sanse.
La procedura se scade 0.10 din punctajul de 1.50 pentru orice ai scris in plus.....deci ai 1.40...NU-I ASA?

Mi-am calculat...la proc.civila in jur de 8.80 si la organizare( daca se puncteaza cu 0.5 la atributiile procurorului chiar daca nu am scris " actioneaza pentru prevenirea si combaterea criminalitatii, sub coordonarea ministrului justitiei, pentru realizarea unitara a politicii penale a statului" ci am reformulat eu nu termenii mei...ceea ce nu cred) si nu imi scade la punctul 3 unde am formulat ceva de genu " cand eliberarea se face din motive imputabile...." si nu era si "imputabil" prin lege...iau 9.50( am gresit total o atributie a procurorului).La procedura penala nu iau decat 4.50...doar daca printr-o minune mai puncteaza ceva la sub.4( pe care nu le-am scris exact ca in cod ci le-am reformulat fara a specifica perioada aia de 60 de zile cu toate ca o stiam), chiar si asa imi iese un 7.76 o nota prea mica raportandu-ma la cele de anu trecut. Ei oricum vor mai gasi greseli si vor scadea si de aceea nu ma bazez pe punctajul meu.Tu cum ti-ai calculat, ce ai gresit?
Iar referitor la punctul 2 de la civil as dori sa imi indice textul de lege unde se precizeaza ca interzisii si cei ce depun marturie mincinoasa pot depune marturie, probabil au realizat punctuajul fara sa tina cont de al.2 sau sunt eu prea batuta in cap si nu inteleg formularea enuntului.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
cristina1990, utilizator
Eu n-am respectat formularile lor la nicio intrebare. :D
Nu am scris nicio atributie din cele din lege integral,ci fractionat....plus ca multe am scris din cele speciale din proc.penal....Varza...la punctul asta nu-mi acord deloc punctaj...
La proc penala am gresit 2 intrebari cu adev/fals iar la celelalte nu am scris chiar tot mot-a-mot dupa barem...(ex.n-am specificat perioada aceea de 60 de zile,si mai este de 40 zile in cazul minorilor pe care n-au punctat-o..)...La aia cu onorariul am scris completare in loc de indreptare...
La pr.civila am busit-o rau de tot cu martorii...acolo pierd cel mai mult,si o mentiune in plus la incheierea de sedinta.....Calculat strict 7,23.
Daca se mentin notele de anul trecut evident n-am sanse...Tie iti iese mai mult,cred.
Depune si tu contestatie la martori....eu am formulat deja.
ContSters269736, utilizator
cristina1990 a scris:

9iustitia a scris:

cristina1990 a scris:

Eu din pacate nu voi reusi sa iau peste 5 la procedura penala, organizarea mi s-a parut fff usoara iar la civil la subiectul doi nu i-am trecut pe toti deoarece am inteles gresit cerinta iar la sub.3 am pus ca idioata si \\"data pronuntari sentintei\\"....sunt dezamagita de mine ca nu am putut sa imi amintesc la penal multe lucruri(pur si simplu am avut impresia ca nu am citit nimic la penal). Toata stima pentru cei care vor reusi sa ocupe cele 120 de locuri.

Ti-ai calculat? Daca ai gresit doar atat ai sanse.
La procedura se scade 0.10 din punctajul de 1.50 pentru orice ai scris in plus.....deci ai 1.40...NU-I ASA?

Mi-am calculat...la proc.civila in jur de 8.80 si la organizare( daca se puncteaza cu 0.5 la atributiile procurorului chiar daca nu am scris \" actioneaza pentru prevenirea si combaterea criminalitatii, sub coordonarea ministrului justitiei, pentru realizarea unitara a politicii penale a statului\" ci am reformulat eu nu termenii mei...ceea ce nu cred) si nu imi scade la punctul 3 unde am formulat ceva de genu \" cand eliberarea se face din motive imputabile....\" si nu era si \"imputabil\" prin lege...iau 9.50( am gresit total o atributie a procurorului).La procedura penala nu iau decat 4.50...doar daca printr-o minune mai puncteaza ceva la sub.4( pe care nu le-am scris exact ca in cod ci le-am reformulat fara a specifica perioada aia de 60 de zile cu toate ca o stiam), chiar si asa imi iese un 7.76 o nota prea mica raportandu-ma la cele de anu trecut. Ei oricum vor mai gasi greseli si vor scadea si de aceea nu ma bazez pe punctajul meu.Tu cum ti-ai calculat, ce ai gresit?
Iar referitor la punctul 2 de la civil as dori sa imi indice textul de lege unde se precizeaza ca interzisii si cei ce depun marturie mincinoasa pot depune marturie, probabil au realizat punctuajul fara sa tina cont de al.2 sau sunt eu prea batuta in cap si nu inteleg formularea enuntului.

cpc 2010 art 315 nu pot fi ascultate ca martori urm categorii de persoane....alea pe care ar fi tb sa le scriem noi.
apoi exceptie, pers mention la pct 1,2,3,4 pot fi ascultate ca martori daca exista conventie intre parti rezulta ca interzisi si condamnati pt marturie ...nu au dreptul de a fi ascultate ca martori niciodata in nici o situatie. nici acum nu ai inteles?
Daca exista conventie intre parti, pers de la pct 1234 pot fi ascultate ca martori cu toate ca in mod normal aceste sunt cat de persoane mentionate in cod ca interzise la ascultare dar daca ambele parti sunt de acord si incheie o conventie in acest sens pot cere instantei sa asculte ca martori o pers care se incadreaza in categoria respectiva.
baietzika, utilizator
Baietzika,eu inteleg ce spui tu.Dar interpretat per a contrario eu inteleg prin "in lipsa de conventie" ca daca exista conventie pot fi asculati NUMAI ANUMITE CATEGORII(SOT ,RUDE) SI NU includ nicidecum pe cei care NICIODATA NU POT FI ASCULATI.Ca nu mai are sens....e clar ca daca niciodata nu pot fi ascultati,nu pot fi ascultati nici daca partile sunt de acord.
Tocmai ca eu prin formularea aceasta inteleg ca mi-au cerut numai exceptia:cine poate fi ascultat numai cand partile au convenit....
ContSters269736, utilizator
e destul de clar.in lipsa de conventie, pe langa cei condamnati pt marturie mincinoasa si interzisi ,care au o interdictie absoluta nu se pot asculta nici celelalte.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)