avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
9iustitia a scris:

Baietzika,eu inteleg ce spui tu.Dar interpretat per a contrario eu inteleg prin "in lipsa de conventie" ca daca exista conventie pot fi asculati NUMAI ANUMITE CATEGORII(SOT ,RUDE) SI NU includ nicidecum pe cei care NICIODATA NU POT FI ASCULATI.Ca nu mai are sens....e clar ca daca niciodata nu pot fi ascultati,nu pot fi ascultati nici daca partile sunt de acord.
Tocmai ca eu prin formularea aceasta inteleg ca mi-au cerut numai exceptia:cine poate fi ascultat numai cand partile au convenit....

:D cred ca numai noi am inteles asa#-o Nu cred ca schimba cu nimic contestatia, au existat cazuri anii trecuti in care s-a revenit asupra baremelor? Eu nu pot sa mi-l scot din minte pe candidatul de anul trecut cu 4.75 la proc. penala si 9.60 respectiv 9.70 la civil si organizare, cat ghinion sa ai?
Am trimis si eu dar doar pt atributii procurori. S-a mai revenit asupra baremului, chiar si la INM, deci nu vad de ce nu. Nu stiu la celelalte, dar la asta chiar nu era normal, ar insemna sa-mi anuleze raspunsuri corecte pt ca au uitat ei sa-mi spuna ce vor.
Oricum, bafta, in special pt cei care chiar isi doresc meseria asta. Eu pana nu demult nu prea stiam cu ce se mananca si apoi mi-am dat seama ca mi se potriveste manusa. Recunosc ca n-am acoperit toata materia, ce acoperisem s-a lipit, probabil nu va fi suficient, dar pot macar sa sper.
PS: Anul trecut multi au luat putin la procedura penala si mult la restul. Ma intreb daca anul viitor se va da tot NCPC si jumate din NCPP, daca intra in vigoare probabil ca da.
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
rosa_weigand, utilizator
Referitor la subiectul cu martorii de la procedura civila,am consultat si NCPC comentat al lui Boroi, unde spune destul de clar Interzisul si cel condamnat pentru marturie mincinoasa nu pot fi niciodata ascultati ca marori, interdictia fiind absoluta. Foarte ciudat baremul dat la aceasta intrebare:( . Merita formulata contestatie.:hm:
bobicu a scris:

Referitor la subiectul cu martorii de la procedura civila,am consultat si NCPC comentat al lui Boroi, unde spune destul de clar Interzisul si cel condamnat pentru marturie mincinoasa nu pot fi niciodata ascultati ca marori, interdictia fiind absoluta. Foarte ciudat baremul dat la aceasta intrebare:( . Merita formulata contestatie.:hm:

Sincer,eu nu pricep ce anume nu ati inteles la acest subiect.Normal ca interzisul si cel condamnat nu pot fi niciodata consultati ca martori.Asta inseamna ca in lipsa unei conventii nu pot fi ascultati ca martori atat cei care ar putea fi ascultati ca martori in baza acestei conventii,cat si cei care niciodata nu pot fi ascultati.Mai clar de atat nu se poate.Iar in ceea ce priveste atributiile,subiectul a fost la fel de clar.Sincer nici eu nu am stiu acest subiect(decat 2 atributii),dar am inteles exact ce se cere.Ca nu le-am stiut eu asta e o alta treaba....Ce ar fi acum daca am face cu totii contestatie la barem la subiectele care nu ne convin sau pe care nu le-am stiut?Asta e viata,daca nu reusim acum inseamna ca nu a fost sa fie.Dar nu putem invoca, ca si motiv neclaritatea subiectelor!
Va scriu si eu timid si cu speranta in cap:">
Cu o noua corectare dupa barem incercand sa nu fiu subiectiva, ma aflu undeva pe la o medie de 8.08. Speranta moare ultima, si sper sa nu scad mai mult de atat. Am gresit mult la proc penala...si asta ma costa. La organizare am raspuns cu totul altceva la sub 3, iar la civil nu i-am trecut nici eu pe interzisi si pe condamnatii pt mart mincinoasa. Ma intreb daca mediile vor fi la fel de mari ca si anul trecut daca nu mai mari?! Bafta tuturor!

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)