avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua, am nascut in urma cu 1 an si aprox. 1 luna, pe data de 26 septembrie 2011 si am optat pentru concediul de 2 ani. Eu am avut contract pe perioada determinata pana la data de 31 octombrie 2011. In cazul in care voi gasi alt loc de munca inainte de implinirea celor 2 ani, am dreptul la stimulent in perioada ramasa? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:49, 1 Decembrie 2012
Nu mai puteti beneficia de timulent, pentru ca acesta se acorda daca revenirea la locul de munca / reincadrarea la o alta unitate a avut loc inainte e implnirea de catre copil a varstei de 1 an.
Va multumesc pentru raspuns!
1. Conform modificarilor aduse OUG 111/2010 de Legea 166/09.10.2012, puteti siu dvs. sa beneficiati de stimulentul de insertie daca il solicitati dupa ce implineste copilul 1 an.

2. Pentru aceasta trebuie sa reluati activitatea la orice loc de munca (nu neaparat la acela de unde ati intrat in CCC).

3. Asadar daca va gasiti un loc de munca puteti beneficia de stimulentul de insertie pana ce copiluil va implini 2 ani.

4. Din OUG 111/2010, modificata, privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara;

b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
...

Art. 7
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptă?ite să beneficieze de concediul pentru cre?terea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), ob?in venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inser?ie în cuantum lunar de 1 ISR

(2) Stimulentul de inser?ie prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:

a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru cre?terea copilului prevăzut la art. 2 alin.(1) lit.a), dacă acestea ob?in venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;

b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru cre?terea copilului prevăzut la art. 2 alin.(1) lit.b), dacă acestea ob?in venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;

c) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru cre?terea copilului cu handicap în vârstă de până la 3 ani, prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricând, pe toată perioada

(3) În cazul persoanelor care beneficiază de indemniza?ia lunară ?i solicită dreptul la stimulent de inser?ie, plata acestei indemniza?ii se suspendă.

5. Dvs. va incadrati la art.7(2), lit.b).
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Dl Valeriu are dreptate.
Eu m-am inselat, pentru ca nu cunosc modifcarile acestea recente.
Imi cer scuze ca v-am indus in eroare.
Multumesc din suflet d-lui Valeriu pentru completari.
Va multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie andreeamatei andreeamatei Daca copilul este nascut pe 10 08 2011 si am revenit la serviciu pe 10 08 2012 pot beneficia de stimulenul de insertie?Am optat pentru ccc de un an. va ... (vezi toată discuția)
Perioada stimulentului de insertie crynaku crynaku tata daca solicita stimulentul de insertie ,pe perioada pana implineste copilul 2 ani,angajatorul il poate da afara din serviciu (vezi toată discuția)
Stimulent crestere copil geo_kemy geo_kemy Buna ziua, Momentan sunt in concediu de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani si m-ar interesa daca ma intorc la serviciu mai devreme (adica de luna ... (vezi toată discuția)