avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat atestare fiscala pentru succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat atestare fiscala pentru succesiune

1. pentru proprietatile ce vor face obiectul masei succesorale trebuie adus certificat de atestare fiscala?
2. daca proprietatea este detinuta de mai multi mostenitori care nu si-au facut succesiunile cum se procedeaza?
3. concret, pe un titlu de proprietate sunt acum 3 persoane decedate, mama mea, sora ei si fratele mamei lor. cum scot certificatul de atestare fiscala?
4. pot introduce titlul respectiv in masa succesorala daca nu este platit impozitul pe terenul respectiv?
5. daca ceilalti nu vor sa isi plateasca cota-parte din impozitul datorat statului cum procedez? ii amenint cu judecata?

cam imbarligata treaba asta cu succesiunile!:(
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:25, 1 Noiembrie 2012
1. da
2. nu se intelege
3. va duceti la Primarie Consiliul local sau Administratia financiara, contar unei taxe vi se elibera certificat fiscal cu mentiunea pentru succesiune.
4. da, se va mentiona ca exista pasiv succesoral, impozitul pe care l datorati.
5. daca ceilalti mostenitori nu doresc sa plateasca rezolvati problema in instanta cai aveti un drept de creanta pentru plata lor cuvenita conform cotei parti mostenite
2.cred ca nu am explicat cum trebuie. este legal de pct.3

am doua acte pe care trebuie sa le introduc in masa succesorala.

actul 1. un certificat de mostenitor al mamei mele care mostesteneste in cota de 1/2 iar sora ei 1/2 din o casa si terenul aferent din partea parintilor lor
actul 2. un titlu de proprietate ptr un teren agricol extravilan pe care se afla mama, sora ei si unchiul lor (fratele mamei lor). toti trei sunt decedati in prezent.

inteleg in felul urmator: trebuie sa ma duc la primaria unde se afla casa si terenul extravilan si sa cer certificatul de atestare fiscala ptr casa si teren.
ma gandesc ca este posibil sa nu mi se elibereze certificatul fiscal deoarece nu este platit impozitul pe terenul agricol (mostenitorii unchiului fiind greu de gasit) dar daca platesc cel putin impozitul pe casa si terenul aferent se poate face succesiunea dupa mama?

5. ce temei legal pot invoca?
Codul fiscal sa l invocati. Daca nu inteleg notarul poate cere el certificat fiscal. Succesiunile se fac oricum cu sau fara plata impozitului caci in certificat se vor trece si datoriile adica pasivul. Respectiv impozitul, v am spus asta mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren de catre urmasi ai coproprietarilor Toaderas Toaderas In urma dezbaterii succesiunii dupa bunici, mamei mele i-a revenit 1/3 din masa succesorala (teren extravilan in suprafata unica de 2,7 ha). Celelalte 2 treimi ... (vezi toată discuția)
Succesiune toate aspectele dorina58 dorina58 Bine v-am regasit. Asi dorin sa aflu urmatoarele informati: 1. Ambii parinti au decedat, mama in 1996 iar tata pe 23 ian.2011. Suntem 2 copii, sora mea ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren agricol MarianaQ MarianaQ Titlul de proprietate pe terenul agricol este pe numele unei persoane decedate . Titlul a fost scos de catre unul din mostenitori . Acesta a decedat si in ... (vezi toată discuția)