avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul

Am lucrat ca sofer, 2 ani intr-o intreprindere de transport intern si international si nu am primit nici o retributie inafara de diurna. Cum pot recupera retributia pe acesti doi ani?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 4 Noiembrie 2012
Primul pas este verificarea existentei unui contract de munca si ce prevede acesta in materie de salarizare. Daca drepturile salariale prevazute in CIM nu v-au fost achitate, depuneti la angajator o cerere prin care solicitati acordarea drepturilor salariale neachitate. Daca, intr-un termen rezonabil, nu vi se acorda drepturile solicitate puteti sa sesizati ITM si/sau justitia. Atentie! Sesizarea la ITM nu garanteaza plata acestor drepturi. Angajatorul va fi amendat pentru neplata salariilor, dar, din pacate, numai justitia il poate obliga la plata salariilor. Obligatia dovedirii platii salariilor revine exclusiv angajatorului.

Nu exista sactiune directa in Codul muncii pentru neplata salariului .. angajatorul paote fi amendat pentru asa ceva numai daca in urma controlului ITM si respecta planul de masuri stabilit de catre inspectorii ITM (pana la data de ... sa faca dovada prezentarii achitarii drepturilor salariale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm liviu2005 liviu2005 Lucrez cu timp partial 4 ore/zi la un srl pe domeniul RU.La10.07.2009 am un control itm si se stabileste ca unica masura ca incepand cu15.07.2009,societatea sa ... (vezi toată discuția)
Salarii neonorate ! FlorinCristian FlorinCristian Buna ziua , Am nevoie de ajutorul dvs in problema personala intampinata la locul de munca , am fost angajat al unei firme de distributie cu functia de Agent ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi salariale kamelya_ kamelya_ din septembrie 2012 si pana in 30 ianuarie 2013am lucrat ca sofer pe extern. In perioada respectiva nu am primit salariul mediu pe economie care mi se cuvenea ... (vezi toată discuția)